A vízumkötelezettség eltörléséről is tárgyalt Bogdan Aurescu az amerikai külügyminiszterrel

2022. december 1. – 09:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bogdan Aurescu a román állampolgárok vízumkötelezettségének eltörléséről is tárgyalt Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel, tudósít az Agerpres.

Erről a NATO-külügyminiszterek kétnapos bukaresti értekezletét lezáró szerdai sajtótájékoztatón számolt be a román diplomácia vezetője. Közlése szerint abban állapodtak meg a kérdésben „nyitottságot mutató” Antony Blinkennel, hogy tájékoztató kampány induljon Romániában a vízumkérelmezők által teljesítendő feltételekről, csökkentve az elutasítások számát.

Aurescu szerint a kampánnyal kiszámíthatóbbá tennék a romániaiak számára a vízumkérelmezést. „Aki befizeti azt a 160 dolláros vízumkérelmi díjat, tudni fogja, hogy nem veszíti el a pénzt, hanem meg fogja kapni vízumot, mert megfelel az amerikai hatóságok által megkövetelt kritériumoknak” – magyarázta a külügyminiszter, akinek reményei szerint a következő időszakban lesznek előrelépések a vízumkötelezettség eltörlésének ügyében.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!