A vízumkötelezettség eltörléséről is tárgyalt Bogdan Aurescu az amerikai külügyminiszterrel

2022. december 1. – 09:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bogdan Aurescu a román állampolgárok vízumkötelezettségének eltörléséről is tárgyalt Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel, tudósít az Agerpres.

Erről a NATO-külügyminiszterek kétnapos bukaresti értekezletét lezáró szerdai sajtótájékoztatón számolt be a román diplomácia vezetője. Közlése szerint abban állapodtak meg a kérdésben „nyitottságot mutató” Antony Blinkennel, hogy tájékoztató kampány induljon Romániában a vízumkérelmezők által teljesítendő feltételekről, csökkentve az elutasítások számát.

Aurescu szerint a kampánnyal kiszámíthatóbbá tennék a romániaiak számára a vízumkérelmezést. „Aki befizeti azt a 160 dolláros vízumkérelmi díjat, tudni fogja, hogy nem veszíti el a pénzt, hanem meg fogja kapni vízumot, mert megfelel az amerikai hatóságok által megkövetelt kritériumoknak” – magyarázta a külügyminiszter, akinek reményei szerint a következő időszakban lesznek előrelépések a vízumkötelezettség eltörlésének ügyében.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!