Két órás sorban állás után lehet elhagyni az országot a nagylaki határátkelőnél

2022. november 30. – 12:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Arad megyei Nagylak II. határátkelőnél 4 kilométer hosszú torlódás alakult ki szerda délelőtt, ugyanis rengetegen szeretnék elhagyni az országot az 5 napig tartó minivakáció miatt – írja az Agerpres.

A határrendészet közlése szerint a román-magyar határnál átlagosan két órás sorban állás után lehet átjutni Magyarországra.

„A november 30-án kezdődő szünidő miatt nagyon intenzívvé vált a forgalom a határátkelőknél, a romániai oldalon. Nagylak II-nél hat ellenőrző pont van nyitva, a többi megnyitása már a magyar hatóságokon áll, ugyanis több határőrt kellene a helyszínre vezényelni” – magyarázta Andrei Dincă, az aradi határrendészet szóvivője.

A hatóságok jelentése szerint a többi arad megyei határátkelőnél is jelentős a torlódás: Nagylak I-nél és Tornyánál is átlagosan másfél órás, Gyulavarsándnál 1 órás várakozás után lehet átjutni Magyarországra.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!