Kustán Magyari Attila Ébredők című kötetét mutatják be szerdán Kolozsváron

2022. november 30. – 11:24

Másolás

Vágólapra másolva

Kustán Magyari Attila Ébredők – Bevezető az összeesküvés-elméletek világába (Polis, 2020) című könyvét mutatják be Kolozsváron, a Planetárium Caféban november 30-án, szerda este 7 órától.

„Időszerű könyvet tart kezében az olvasó, biztatom, hogy le se tegye, amíg a végére nem jutott. Kustán Magyari Attila értő társadalomkutatóként és érzékeny újságíróként egyaránt hitelesen szól erről a mindenütt jelenlévő, ugyanakkor annyira kevéssé értett jelenségről: az ébredőkről” – olvashatjuk a könyv előszavában, amelyet Hubbes László-Attila jegyez.

A szerző első kötetében az összeesküvés-elméletek szakirodalmát, kiemelten a meghatározás körüli vitákat, a tipológiákat, a konteók helyét tekinti át. A könyv második felében erdélyi, magyarországi és más külföldi összeesküvés-elméleteket sorakoztat fel, olyanokat is, amelyekről az olvasó nem feltétlenül hallott mostanáig.

A beszélgetést a szerzővel és a közönséggel dr. Péter László szociológus vezeti.

Kustán Magyari Attilával korábban Horváth-Kovács Szilárd beszélgetett az összeesküvés-elméletek kockázatairól, a koronavírus-járvány szerepéről, a konteók emberi kapcsolataira kifejtett hatásairól.

A szerző írásai a Transtelex Vélemény rovatában is olvashatók.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!