Kustán Magyari Attila Ébredők című kötetét mutatják be szerdán Kolozsváron

2022. november 30. – 10:24

Másolás

Vágólapra másolva

Kustán Magyari Attila Ébredők – Bevezető az összeesküvés-elméletek világába (Polis, 2020) című könyvét mutatják be Kolozsváron, a Planetárium Caféban november 30-án, szerda este 7 órától.

„Időszerű könyvet tart kezében az olvasó, biztatom, hogy le se tegye, amíg a végére nem jutott. Kustán Magyari Attila értő társadalomkutatóként és érzékeny újságíróként egyaránt hitelesen szól erről a mindenütt jelenlévő, ugyanakkor annyira kevéssé értett jelenségről: az ébredőkről” – olvashatjuk a könyv előszavában, amelyet Hubbes László-Attila jegyez.

A szerző első kötetében az összeesküvés-elméletek szakirodalmát, kiemelten a meghatározás körüli vitákat, a tipológiákat, a konteók helyét tekinti át. A könyv második felében erdélyi, magyarországi és más külföldi összeesküvés-elméleteket sorakoztat fel, olyanokat is, amelyekről az olvasó nem feltétlenül hallott mostanáig.

A beszélgetést a szerzővel és a közönséggel dr. Péter László szociológus vezeti.

Kustán Magyari Attilával korábban Horváth-Kovács Szilárd beszélgetett az összeesküvés-elméletek kockázatairól, a koronavírus-járvány szerepéről, a konteók emberi kapcsolataira kifejtett hatásairól.

A szerző írásai a Transtelex Vélemény rovatában is olvashatók.