Rengeteg vécépapírt pazarolnak a diákok, ezért nem vásárol többet két székelyudvarhelyi iskola

2022. november 28. – 13:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több székelyudvarhelyi oktatási intézmény is amellett döntött, hogy nem fogják biztosítani a diákok számára a vécépapírt – írta meg a Székelyhon.

A portál több iskolaigazgatót is megszólított, akik kivétel nélkül arra panaszkodtak, hogy a diákok nagy mennyiségben pazarolnak.

A Bethlen Gábor Általános Iskolában arra jutottak, hogy a diákoknak kell megvásárolniuk a vécépapírt – erősítette meg újságírói kérdésre Lukács Barna igazgató, aki szerint az oktatási intézmény költségvetésével nincsenek alapvetően gondok, csakhogy takarékosság céljából és nevelő jelleggel hozták meg ezt a döntést, amely egyébként nem visszavonhatatlan.

A Móra Ferenc Általános Iskola igazgatója, Tifán Irén is arról nyilatkozott, hogy egyetlen délelőtt egy teljes havi toalettpapír-tartalékot tettek tönkre a diákok, de hasonló problémákról beszélt Laczkó György, a Tamási Áron Gimnázium igazgatója, és Gábos Anna, az Orbán Balázs Általános Iskola vezetője is. Mindhárom intézményvezető szerint a toalettpapírral dugulásokat és hatalmas rendetlenséget okoznak a tanulók.

A portálnak egyedül a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola iskola vezetője, Gergely Gábor beszélt arról, hogy az oktatási intézménynek amúgysem jutott vécépapírra az éves költségvetésből, ezért hoztak ilyen döntést. Az igazgató itt kifejtette: a polgármesteri hivatal által ősszel küldött költségvetés-kiegészítés kimondottan a számlák törlesztésére irányult, így amire nem jut, azt más formában igyekeznek megoldani.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!