Arafat: ellenőrzik, hogy a kórházak fel vannak-e készülve egy esetleges áramszünetre

2022. november 27. – 19:36

Másolás

Vágólapra másolva

Kérte a megyei vészhelyzeti bizottságokat, hogy ellenőrizzék, a kórházak és más intézmények fel vannak-e készülve egy esetleges áramszünetre, mondta vasárnap a Digi24-nek Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.

„Fel kell készülnünk, akár van háború a közelünkben, akár nincs, mert a hosszabb áramkimaradások egyik oka – nem feltétlenül az egész országban, de egyes területeken – a viharok és a szélsőséges időjárási körülmények. Ezt a helyzetet 2017 végén, 2018 elején éltük át az ország nyugati és déli részén, és hosszabb időre, néhány napra generátorokat kellett biztosítanunk, amíg az átviteli rendszert megjavították, és az áram eljutott a polgárokhoz” – jelentette ki Arafat.

A DSU vezetője szerint december folyamán zajlik majd le a kórházak és más fontos létesítmények, például a benzinkutak felkészültségének ellenőrzése.

Arafat arról is beszélt, hogy lakosságnak is érdemes felkészülnie egy vészhelyzeti készlettel, amelyhez a fiipregatit.ro portálon talál útmutatást. „Ennek tartalmaznia kell zseblámpát vagy más világítóeszközt, olyan élelmiszert, amelyet nem kell megfőzni, nem romlandó élelmiszert, vizet – legalább 2 litert személyenként naponta, legalább 3 napra, gyógyszereket a krónikus problémákkal küzdő emberek számára, ezek a készlet alapvető összetevői 72 órára. És semmi pánik, mert az nem old meg semmit, a pánik problémát okoz” – fogalmazott.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!