Piszkos ruhák miatt bírságoltak meg egy országos turkálóláncot

2022. november 25. – 14:29

Piszkos ruhák miatt bírságoltak meg egy országos turkálóláncot
Fotó: Prahova megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség

Másolás

Vágólapra másolva

Rendellenességet találtak a fogyasztóvédők a Humana országos használtruha-kereskedés Ploieşti-i raktárában és két üzletében, ezért lefoglalták a teljes árukészletet, 179 ezer kg ruhát, lábbelit és kiegészítőt, több mint 2 millió lej értékben, írja a News.ro.

A Prahova megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség vezetője, Ion Iordăchescu múlt héten Facebook-oldalán azt írta, hogy az előírt higiéniai eljárások elvégzését igazoló dokumentumok nem feleltek meg a törvénynek. Pénteken a felügyelőség azt közölte, hogy a vizsgálatot lezárták, és arra a következtetésre jutottak, hogy az árut nem tisztították meg megfelelően, illetve nem átlátható a termékek átszállítása a raktárból az üzletekbe.

A turkálólánc végül négy bírságot kapott, összesen 12 ezer lej értékben. A fogyasztóvédelem a Prahova megyei Környezetvédelmi Őrséget is értesítette.

A Humana People to People a honlapján szereplő információk szerint 22 romániai városban van jelen, 37 üzlettel.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!