Piszkos ruhák miatt bírságoltak meg egy országos turkálóláncot

2022. november 25. – 14:29

Piszkos ruhák miatt bírságoltak meg egy országos turkálóláncot
Fotó: Prahova megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség

Másolás

Vágólapra másolva

Rendellenességet találtak a fogyasztóvédők a Humana országos használtruha-kereskedés Ploieşti-i raktárában és két üzletében, ezért lefoglalták a teljes árukészletet, 179 ezer kg ruhát, lábbelit és kiegészítőt, több mint 2 millió lej értékben, írja a News.ro.

A Prahova megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség vezetője, Ion Iordăchescu múlt héten Facebook-oldalán azt írta, hogy az előírt higiéniai eljárások elvégzését igazoló dokumentumok nem feleltek meg a törvénynek. Pénteken a felügyelőség azt közölte, hogy a vizsgálatot lezárták, és arra a következtetésre jutottak, hogy az árut nem tisztították meg megfelelően, illetve nem átlátható a termékek átszállítása a raktárból az üzletekbe.

A turkálólánc végül négy bírságot kapott, összesen 12 ezer lej értékben. A fogyasztóvédelem a Prahova megyei Környezetvédelmi Őrséget is értesítette.

A Humana People to People a honlapján szereplő információk szerint 22 romániai városban van jelen, 37 üzlettel.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!