A „vásáros” hangulat visszaállításához egy lépéssel közelebb került Marosvásárhely központja

2022. november 25. – 13:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két jelentős döntést hozott csütörtöki ülésén Marosvásárhely városi tanácsa, amelyek zöld utat adnak egy mélygarázs megépítéséhez és két sétálóutca kialakításához, adta hírül a Marosvásárhelyi Rádió.

Elfogadták az általános városrendezési tervet, ami „szabályoz számos olyan beruházást és stratégiát, amit a város parkolási gondjainak a megoldását hivatott segíteni” – fogalmazott a rádiónak Soós Zoltán polgármester. Emellett megszavazták a Park Szálló mögötti 260 férőhelyes mélygarázs megépítéséhez szükséges engedélyek beszerzését, a hatástanulmány, gazdasági mutatók elkészítését, így már decemberben megkezdődhet a közbeszerzési eljárás a műszaki tervre és a kivitelezésre, mondta el az elöljáró.

A föld alatti parkoló építésével párhuzamosan gyalogos övezetté alakítanák a George Enescu és a Városháza utcát, úgy, hogy az előbbiből teljesen kitiltanák az autós forgalmat, utóbbit pedig csak az ott lakók és dolgozók használhatnák gépkocsival.

„Az a célunk, hogy a belváros jelenleg autók által leuralt, lepusztított övezetét élhető, vonzó övezetté alakítsuk, ahová szívesen jönnek ki családok, barátok találkozni, beszélgetni, magyarán az a vásáros szerkezete a főtérnek, ami sok évszázadon át meghatározta, életképessé tette ezt a belvárost, azt szeretnénk visszaadni ezekkel a beruházásokkal” – mondta a Marosvásárhelyi Rádiónak Soós Zoltán.

A tervek szerint 2023 második felében kezdődhet a kivitelezés és 2024 nyaráig zárul le.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!