A következő tanévtől akár 750 lej is lehet a hátrányos helyzetű diákoknak nyújtott oktatási támogatás

2022. november 24. – 18:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 2023-2024-es tanévtől megváltozik a hátrányos helyzetű gyermekek oktatási utalványainak odaítélési mechanizmusa, az utalványok értéke pedig a jelenlegi 500-ról 750 lejre emelkedhet, nyilatkozta Marcel Boloș európai projektekért felelős miniszter az Edupedu.ro-nak.

Elmondta, változik a rendszer, amely segítségével beazonosítják a támogatásra jogosul diákokat, hogy már a tanév kezdete előtt, augusztusban eljuthasson hozzájuk a pénz. Hozzátette, a tanfelügyelőségek által lebonyolított jelenlegi procedúra nehézkes, így a támogatások rendszerint késve érkeznek meg a rászorulókhoz.

Marcel Boloș tájékoztatása szerint ebben a tanévben 160 ezer diák jutott hozzá a tanszerekre és ruházatra fordítható oktatási utalványhoz, december első hetéig 190 ezer gyerek, jövő év februárjáig pedig további 55 ezer diák kapja meg a támogatást.

Az 500 lejes támogatásban azok az óvodáskorú gyerekek részesülnek, akik esetében az egy családtagra jutó havi jövedelem legfeljebb az garantált jövedelem kétszerese (298 lej), illetve az elemis és általános iskolás tanulók, akik családjában az egy főre eső, júliusban regisztrált nettó jövedelem legfeljebb a bruttó minimálbér 50%-a (1275 lej).

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!