Iohannis: Ha december 8-ig nem válik biztossá Románia schengeni csatlakozásának megszavazása, akkor a döntést el kell halasztani

2022. november 23. – 17:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Klaus Iohannis államelnök szerdán Rigában kijelentette, hogy ha az igazságügyi és belügyminiszterek (IB) tanácsa december 8-i üléséig nem lesz egyértelmű, hogy Románia schengeni csatlakozását megszavazzák, akkor megtörténhet, hogy a döntést egy-két hónappal el kell halasztani.

„Románia esélyei viszonylag jók. Jó esélyünk van arra, hogy befogadjanak minket a schengeni övezetben, de mint korábban mondtam, erre nincs garancia. Vannak az Uniónak olyan tagállamai, amelyeknek még vannak kérdéseik felénk, amelyeknek még kérdéseik vannak a schengeni rendszerrel kapcsolatban” – mondta az államfő a lett kollégájával, Egils Levitssel folytatott megbeszélést követően – írja az Agerpres.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!