Elindították Marosvásárhelyen a hulladékszállító céggel kötött szerződés felbontásának folyamatát

2022. november 22. – 15:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elindította a hulladékszállító vállalattal kötött szerződés felbontásának folyamatát a Marosvásárhelyi önkormányzat, közölte közösségi oldalán Soós Zoltán polgármester.

A hulladék összegyűjtése az utóbbi napokban jelentősen akadozott, a városvezető szerint Brantner Veres vállalatnak a hétvégén sem sikerült az összes hulladékot összegyűjtenie a város területéről, így több helyen is hegyekben áll a szemét. A szerződésbontás viszont nem lesz könnyű eljárás, Soós a bejegyzésében elmagyarázta, Marosvásárhelyen, akárcsak a megye többi települése esetében is az Ecolect fejlesztési társulat végezte a közbeszerzést és kötötte meg a szerződést a pályázatot elnyerő céggel.

Kezdeményezésemre az ECOLECT ma rendkívüli közgyűlést tartott és elindította szerződés felbontását.

– írta a polgármester, hozzátéve, hogy bármennyire is szeretnék, nem lehet azonnal szerződést bontani: a cégnek 30 napja van arra, hogy rendezze a helyzetet. Az egyetlen eszköz, mellyel felléphetnek, a szolgáltató megbírságolása.

„Eddig több mint 200 bírságot róttak ki, melyek összértéke meghaladja a 400 000 lejt. A helyi rendőrség munkatársai a Közterület-kezelő Igazgatóság ellenőreivel együtt folyamatosan terepen vannak és azonnal jelentik, ha el nem szállított hulladékot találnak. Minden eszközzel élünk és a továbbiakban is élni fogunk, hogy helyreállítsuk a rendet Marosvásárhelyen” – közölte az elöljáró.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!