Elindították Marosvásárhelyen a hulladékszállító céggel kötött szerződés felbontásának folyamatát

2022. november 22. – 15:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elindította a hulladékszállító vállalattal kötött szerződés felbontásának folyamatát a Marosvásárhelyi önkormányzat, közölte közösségi oldalán Soós Zoltán polgármester.

A hulladék összegyűjtése az utóbbi napokban jelentősen akadozott, a városvezető szerint Brantner Veres vállalatnak a hétvégén sem sikerült az összes hulladékot összegyűjtenie a város területéről, így több helyen is hegyekben áll a szemét. A szerződésbontás viszont nem lesz könnyű eljárás, Soós a bejegyzésében elmagyarázta, Marosvásárhelyen, akárcsak a megye többi települése esetében is az Ecolect fejlesztési társulat végezte a közbeszerzést és kötötte meg a szerződést a pályázatot elnyerő céggel.

Kezdeményezésemre az ECOLECT ma rendkívüli közgyűlést tartott és elindította szerződés felbontását.

– írta a polgármester, hozzátéve, hogy bármennyire is szeretnék, nem lehet azonnal szerződést bontani: a cégnek 30 napja van arra, hogy rendezze a helyzetet. Az egyetlen eszköz, mellyel felléphetnek, a szolgáltató megbírságolása.

„Eddig több mint 200 bírságot róttak ki, melyek összértéke meghaladja a 400 000 lejt. A helyi rendőrség munkatársai a Közterület-kezelő Igazgatóság ellenőreivel együtt folyamatosan terepen vannak és azonnal jelentik, ha el nem szállított hulladékot találnak. Minden eszközzel élünk és a továbbiakban is élni fogunk, hogy helyreállítsuk a rendet Marosvásárhelyen” – közölte az elöljáró.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!