Kiderült, hogy egyetlen személy áll a rendszeres temesvári hamis bombariadók mögött

2022. november 22. – 14:41

Másolás

Vágólapra másolva

Bombariadó volt kedd délben a temesvári Ana Aslan Kollégiumban, miután hétfőn a katolikus líceumot kellett evakuálni. Pokolgépet most sem találtak, viszont kiderült, hogy egy 16 éves kamasz riasztja rendszeresen a hatóságokat különböző középületekhez, írja a Tion.ro hírportál.

A rendőrség, a csendőrség, a tűzoltók és a mentők is a helyszínre siettek, amikor az 112-es sürgősségi hívószámon 12 óra 39 perckor valaki bejelentette, hogy bomba van az Ana Aslan Kollégiumban. Több mint 450 személyt evakuáltak az épületből.

A helyszínen megállapították, hogy hamis riadóról volt szó, később az is kiderült, hogy a rendőrséget ugyanaz a 16 éves fiú hívta, aki már több hamis bombariadóért is felelős. A visszaélésekért az őt nevelő nagyszülőket már több ezer lejre bírságolták.

Hétfőn ugyanez a fiatal jelentett hamis bombariadót a Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceumban, akárcsak 2022 januárjában. Májusban a Bega bevásárlóközponthoz, szeptemberben pedig a Római Katolikus Püspöki Palotához riasztotta a hatóságokat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!