Kiderült, hogy egyetlen személy áll a rendszeres temesvári hamis bombariadók mögött

2022. november 22. – 14:41

Másolás

Vágólapra másolva

Bombariadó volt kedd délben a temesvári Ana Aslan Kollégiumban, miután hétfőn a katolikus líceumot kellett evakuálni. Pokolgépet most sem találtak, viszont kiderült, hogy egy 16 éves kamasz riasztja rendszeresen a hatóságokat különböző középületekhez, írja a Tion.ro hírportál.

A rendőrség, a csendőrség, a tűzoltók és a mentők is a helyszínre siettek, amikor az 112-es sürgősségi hívószámon 12 óra 39 perckor valaki bejelentette, hogy bomba van az Ana Aslan Kollégiumban. Több mint 450 személyt evakuáltak az épületből.

A helyszínen megállapították, hogy hamis riadóról volt szó, később az is kiderült, hogy a rendőrséget ugyanaz a 16 éves fiú hívta, aki már több hamis bombariadóért is felelős. A visszaélésekért az őt nevelő nagyszülőket már több ezer lejre bírságolták.

Hétfőn ugyanez a fiatal jelentett hamis bombariadót a Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceumban, akárcsak 2022 januárjában. Májusban a Bega bevásárlóközponthoz, szeptemberben pedig a Római Katolikus Püspöki Palotához riasztotta a hatóságokat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!