Londoni bordélyházat működtető máramarosi embercsempészeket állítanak bíróság elé

2022. november 22. – 12:28

Másolás

Vágólapra másolva

1,3 millió angol fontra tett szert négy román állampolgár azzal, hogy több fiatal lányt kényszerítettek prostitúcióra Nagy-Britanniában, derül ki a máramarosi Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) keddi közleményéből.

Az ügyészek megállapították, hogy 2017 és 2022 között a vádlottak közül ketten több fiatal lányt cserkésztek be személyesen vagy közvetítők segítségével (a lover boy módszerrel), hogy szexuális szolgáltatásokra kényszerítsék őket Nagy-Britanniában, írja a News.ro.

Az embercsempészek főként a saját közösségükben vadászták a potenciális áldozatokat, de más megyékben is voltak tettestársaik. A fiatal lányokat saját Máramaros megyei lakásukban készítették fel a külföldre szállításra, majd a bűnbanda londoni ingatlanokban helyezte el őket. Az irataikat elvették, megfigyelés alatt tartották őket és ha nem voltak hajlandóak szexuális szolgáltatásokat nyújtani a klienseknek, megütötték és megfenyegették őket. A minél nagyobb bevétel érdekében az áldozatokat kokain és heroin fogyasztására kényszerítették, hogy több vendéget legyenek képesek fogadni, naponta átlag 10-15-öt.

A DIICOT közleménye arra is felhívja a figyelmet, hogy az áldozatok rendszerint rendezetlen körülmények között élő, korlátozott anyagi forrásokkal rendelkező családokból származtak, és alig vagy egyáltalán nem fértek hozzá oktatáshoz.

A vádlottak megvásárolták a külföldre utazáshoz szükséges szülői beleegyezést egy kiskorú áldozatuk esetében. Őt és egy másik áldozatot végül sorsukra hagytak Franciaországban, miután a brit hatóságok nem engedték őket be az országba, így egy hónapot töltöttek az utcán, a téli hidegben, amíg sikerült hazatérniük Romániába, közölte a DIICOT.

A közlemény szerint az egyik vádlott megpróbált megvesztegetni, illetve megfenyegetett három áldozatot, hogy hamis vallomásra vegye rá őket.

Az ügyet a máramarosi bíróság tárgyalja.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!