Illegális autóvezetéssel gyanúsítják Novák Károly Eduárdot, a miniszter szerint lejáratási kísérletről van szó

2022. november 21. – 17:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Ifjúsági és Sport Szakszervezet szerint Novák Károly Eduárd egy évvel ezelőtt a forgalomban megrongálta a minisztérium BMW-jét, azóta a garázsban rejtegeti, hogy ne derüljön ki, fogyatékossága miatt nem ülhetett volna a kocsi volánja mögé, mivel azt nem módosították speciális igényeihez. A Legfelsőbb Bíróság és Semmítőszék ügyészsége nyomozást indított a sportminiszter ellen az ügyben.

Novák Károly Eduárd a Facebook-oldalán hárította el az őt ért vádakat, amelyek szerinte diszkriminatívak és a valós motiváció szempontjából erősen megkérdőjelezhető támadást jelentenek.

„Szeretném tisztázni, hogy rendelkezem érvényes AM, B1 és B kategóriájú járművezetői engedéllyel. Mi több, 2020-ban, a járművezetői jogosítvány érvényességi idejének meghosszabbításakor szakorvosi véleményt kaptam, és nem állapították meg a különleges járművezetői engedély szükségességét” – írt közösségi oldalán a sportminiszter.

Szerinte az Országos Ifjúsági és Sport Szakszervezet ellene irányuló akciója csak egyike azoknak a kísérleteknek, amelyekkel megpróbálják lejáratni, és megakadályozni abban, hogy szilárd kereteket építsen a romániai sport fejlesztéséhez.

„A támadás ugyanakkor mélyen negatív üzenetet közvetít, amely ellentmond az olyan értékeknek, mint a tolerancia és a befogadás, amelyeket támogatnunk kellene a társadalomban. A fentiekre tekintettel fenntartom a jogot arra, hogy a megfelelő jogi eljárásokat kövessem ebben a személyes támadással kapcsolatos ügyben” – írta még a sportminiszter.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!