Illegális autóvezetéssel gyanúsítják Novák Károly Eduárdot, a miniszter szerint lejáratási kísérletről van szó

2022. november 21. – 17:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Ifjúsági és Sport Szakszervezet szerint Novák Károly Eduárd egy évvel ezelőtt a forgalomban megrongálta a minisztérium BMW-jét, azóta a garázsban rejtegeti, hogy ne derüljön ki, fogyatékossága miatt nem ülhetett volna a kocsi volánja mögé, mivel azt nem módosították speciális igényeihez. A Legfelsőbb Bíróság és Semmítőszék ügyészsége nyomozást indított a sportminiszter ellen az ügyben.

Novák Károly Eduárd a Facebook-oldalán hárította el az őt ért vádakat, amelyek szerinte diszkriminatívak és a valós motiváció szempontjából erősen megkérdőjelezhető támadást jelentenek.

„Szeretném tisztázni, hogy rendelkezem érvényes AM, B1 és B kategóriájú járművezetői engedéllyel. Mi több, 2020-ban, a járművezetői jogosítvány érvényességi idejének meghosszabbításakor szakorvosi véleményt kaptam, és nem állapították meg a különleges járművezetői engedély szükségességét” – írt közösségi oldalán a sportminiszter.

Szerinte az Országos Ifjúsági és Sport Szakszervezet ellene irányuló akciója csak egyike azoknak a kísérleteknek, amelyekkel megpróbálják lejáratni, és megakadályozni abban, hogy szilárd kereteket építsen a romániai sport fejlesztéséhez.

„A támadás ugyanakkor mélyen negatív üzenetet közvetít, amely ellentmond az olyan értékeknek, mint a tolerancia és a befogadás, amelyeket támogatnunk kellene a társadalomban. A fentiekre tekintettel fenntartom a jogot arra, hogy a megfelelő jogi eljárásokat kövessem ebben a személyes támadással kapcsolatos ügyben” – írta még a sportminiszter.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!