Negyvenezer lejes bírságot kapott egy AUR-képviselő egy facebookos élő bejelentkezés miatt

2022. november 21. – 18:32

Másolás

Vágólapra másolva

Negyvenezer lej büntetőbírságot kell kifizetnie a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) egyik törvényhozójának, amiért egy bűnügyi nyomozással kapcsolatos iratot osztott meg a Facebookon, közölte az Agerpres. A legfelsőbb bíróság hétfői ítélete jogerős.

Daniel Gheorghe Rusu Fehér megyei képviselőt az igazságszolgáltatás érdekeinek kompromittálása miatt állította bíróság elé a főügyészség 2022 elején.

A helyi média beszámolói szerint a törvényhozó 2020 szeptemberében Spring község polgármestereként egy facebookos élő bejelentkezésben megmutatott egy dokumentumot a szászsebesi ügyészség egyik dossziéjából, rajta a nyomozásban érintett személyek nevével. Az ügyészek szerint az irat közzétételével Daniel Rusu óvatosságra inthette az érintett személyeket.

Rusu elismerte, hogy meggondolatlanul járt el az ügyészség dokumentumának közzétételekor, de – mint magyarázta – tisztázni akarta magát a választók előtt, miután a választási kampányban azzal vádolták meg, hogy moldovai állampolgárokat hozott a községbe, hogy rá szavazzanak.

„Nem tudtam, hogy még nem zárták le az ügyet. Szerintük nem kellett volna megmutatnom azt a papírt. (...) Szerintem meg ez egy politikai ügy, nem korrupcióról vagy egyébről szól. Nem történt károkozás” – magyarázta akkor Rusu, aki végül elvesztette a polgármester-választást, de képviselői mandátumot nyert az AUR listáin.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!