Holland szakértők vizsgálódnak Romániában a schengeni csatlakozás feltételeinek teljesítése kapcsán

2022. november 16. – 16:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A román hatóságok kezdeményezésére felmérő missziót küldött Romániába a holland kormány, amelynek feladata ellenőrizni a schengeni övezethez való csatlakozáshoz szükséges kritériumok teljesítésének állapotát – közölte a G4Media hivatalos forrásokra hivatkozva. A misszió szakértőkből áll, akik a hét végéig tartózkodnak Romániában. Hollandia értékelő missziója olyan szempontokra összpontosít, mint a vízumok kibocsátásának módja, az adatvédelem, valamint Románia és a többi uniós tagállam hatóságai közötti információcsere.

Az EU októberben vizsgálódott Romániában a schengeni csatlakozás feltételeinek teljesítése kapcsán, az ellenőrző misszióban viszont Hollandia nem vett részt. Mark Rutte holland miniszterelnök akkor úgy nyilatkozott, hogy a misszió tevékenysége „korlátozott”, és nem fed le minden szükséges témát, szerinte átfogóbb és alaposabb ellenőrzésre van szükség. Lucian Bode belügyminiszter ezt követően hívta Romániába a holland döntéshozókat.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!