Tömegkarambol történt az A3-as autópályán Kolozs megyében

2022. november 15. – 10:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenhárom járművet érintő baleset történt kedd reggel az észak-erdélyi autópálya 15-ös kilométerszelvényénél, Torda térségében, írja az Agerpres a román rendőrség közúti közlekedési információkat szolgáltató központjára hivatkozva.

Az első információk szerint hat személy kisebb sérüléseket szenvedett, állapotuk felmérése folyamatban van.

A baleset miatt áll a forgalom a sztráda Kolozsvár felé vezető oldalán, ahol gyengék a látási viszonyok, a köd miatt 200, helyenként 50 méter alá csökkent a látótávolság. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Frissítés: A Kolozs megyei rendőrség tájékoztatása szerint két személy sérült meg az észak-erdélyi autópályán kedd reggel történt tömegbalesetben, írja az Agerpres.

A tájékoztatás értelmében az A3-as autópálya 18-as kilométerszelvényénél történt balesetben tíz jármű – hét személyautó, két teherautó és egy járműszerelvény – volt érintett. Összesen négy koccanás történt, kettőben anyagi károk keletkeztek, a másik kettőben két személy megsérült, és kórházba szállították őket. Mindegyik esetben a követési távolság be nem tartása és az útviszonyokhoz képest túl nagy sebesség okozta az ütközést, derül ki a tájékoztatásból.

A balesetek elkerülése érdekében a rendőrség arra inti a gépkocsivezetőket, hogy vezessenek fokozott figyelemmel, az útviszonyoknak megfelelően válasszák meg a jármű sebességét, és növeljék a követési távolságot, különösen ködben, amikor csökken a látótávolság.

Az A3-as autópályán újraindult a forgalom. A környéken továbbra is köd nehezíti a forgalmat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!