Váratlan ellenőrzéseket tartottak a katasztrófavédelem felügyelői, négy szórakozóhelyet ideiglenesen bezártak

2022. november 13. – 16:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Összesen 40 klubnál, diszkónál és rendezvényteremnél tartottak váratlan ellenőrzéseket a hét végén Bukarestben, illetve Iaşi és Kolozs megyében a katasztrófavédelem felügyelői; négy létesítmény működését 60 napra felfüggesztették, és egyenként 100 ezer lejes bírságot szabtak ki az üzemeltetőikre – számolt be vasárnapi sajtótájékoztatóján Raed Arafat.

A katasztrófavédelmi államtitkár közlése szerint a felügyelők elsősorban azt vizsgálták, hogy a felkeresett szórakozóhelyeken tartózkodó személyek száma meghaladta-e a működési engedélyük szerinti befogadóképességüket, illetve az üzemeltetők biztosították-e az akadálytalan hozzáférést a vészkijáratokhoz.

A katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU) vezetője, Benone-Gabriel Duduc a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Bukarestben, illetve Iaşi és Kolozs megyében tartott ellenőrzéseken a környező megyék felügyelői is részt vettek. A megvizsgált 40 szórakozóhely közül négyben megsértették a tűzvédelmi előírásokat azzal, hogy a befogadóképességet meghaladó számú személyt engedtek be a létesítménybe. Az ellenőrök egyenként 100 ezer lejes bírságot szabtak ki a szabálysértő üzemeltetőkre, és a büntetés kiegészítéseképpen 60 napra felfüggesztették az érintett szórakozóhely működését.

Az IGSU vezetője elmondta, hogy az ideiglenesen bezárt négy létesítmény közül három Iaşi megyében és egy Bukarestben található. Benone-Gabriel Duduc elmondta, hogy az ellenőrzési akciók során a felügyelők további szabálysértéseket is megállapítottak, amelyekért összesen 539.500 lej bírságot szabtak ki.

A sajtótájékoztatót Raed Arafat azzal zárta, hogy hasonló ellenőrzésekre a későbbiekben más megyékben is lehet a számítani, és nem csak a nagyvárosokban, hanem a kisebb településeken is.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!