Bombafenyegetés volt egy Románia felett haladó utasszállító repülőgépen, vadászgépek kísérték el a magyar légtérig

2022. november 13. – 12:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bombafenyegetés miatt a román légierő harci gépeinek kíséretében hagyta el szombaton a román légteret egy Poznanból Tel-Avivba tartó utasszállító repülőgép, írja a hadsereg vezérkarának tájékoztatása alapján az Agerpres.

A közlemény szerint a román katonai gépek helyi idő szerint 16:28-kor szálltak fel, és a hatályos jogszabályoknak és eljárásoknak megfelelően a határig kísérték a polgári repülőgépet, ahol a román légierőtől átvették a kísérési feladatot a Magyar Honvédség vadászgépei. A tájékoztatás szerint Ryanair légitársaság utasszállítót a Debrecen Nemzetközi Repülőtérre kísérték a Magyar Honvédség gépei, ahol az leszállt.

A román harci gépek felszállását a NATO kombinált légi műveleti központja (CAOC) rendelte el, az utasszállító repülő elkísérése a legnagyobb biztonságban zajlott – olvasható a közleményben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!