Összeférhetetlenséget és érdekellentétet állapított meg az ANI Clotilde Armandnál

2022. november 7. – 13:52

frissítve

Összeférhetetlenséget és érdekellentétet állapított meg az ANI Clotilde Armandnál
Fotó: Clotilde Armand Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Összeférhetetlenséget és érdekellentétet állapított meg az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) Bukarest első kerületének polgármesterénél, Clotilde Armandnál. Az ANI jelentette az ügyet a főügyészségnek, számolt be az Agerpres.

A feddhetetlenségi ügynökség hétfő reggeli közleménye értelmében Clotilde Armand érdekellentétbe került és megsértette az összeférhetetlenségi szabályokat, amikor a főváros első kerületének polgármestereként idén februárban önmagát nevezte ki egy, a közigazgatási kapacitás növelését célzó, korrupcióellenes intézkedések kidolgozására és alkalmazására irányuló európai uniós projekt menedzserévé, 18.720 lejes anyagi haszonra téve szert ily módon.

Az elöljáró a projektmenedzseri kinevezéséről szóló dokumentum mellett olyan rendelkezéseket is aláírt, amelyek a juttatás legtöbb 30 százalékkal történő emeléséről szóltak – állítja az ANI.

A feddhetetlenségi ügynökség értesítette az ügyben a főügyészséget, jelezve a hivatali tisztség bizonyos személyek előnyben részesítésére történő felhasználása bűntettének gyanúját.

Frissítés: Clotilde Armand az ANI bejelentésére reagálva egy bejegyzésben azt közölte, hogy betartotta a törvényes előírásokat, és a korrupcióellenes intézkedések végrehajtására irányuló projektet az európai projektekért és beruházásokért felelős minisztérium ellenőrizte és rendben találta. Ugyanakkor azt is állítja, hogy nincs összeférhetetlenség a kinevezése miatt, valamint joga volt a polgármesteri fizetése megemelésére is, amiért egy vissza nem térítendő európai alapokból finanszírozott projekteket vezet.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!