Összeférhetetlenséget és érdekellentétet állapított meg az ANI Clotilde Armandnál

2022. november 7. – 13:52

frissítve

Összeférhetetlenséget és érdekellentétet állapított meg az ANI Clotilde Armandnál
Fotó: Clotilde Armand Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Összeférhetetlenséget és érdekellentétet állapított meg az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) Bukarest első kerületének polgármesterénél, Clotilde Armandnál. Az ANI jelentette az ügyet a főügyészségnek, számolt be az Agerpres.

A feddhetetlenségi ügynökség hétfő reggeli közleménye értelmében Clotilde Armand érdekellentétbe került és megsértette az összeférhetetlenségi szabályokat, amikor a főváros első kerületének polgármestereként idén februárban önmagát nevezte ki egy, a közigazgatási kapacitás növelését célzó, korrupcióellenes intézkedések kidolgozására és alkalmazására irányuló európai uniós projekt menedzserévé, 18.720 lejes anyagi haszonra téve szert ily módon.

Az elöljáró a projektmenedzseri kinevezéséről szóló dokumentum mellett olyan rendelkezéseket is aláírt, amelyek a juttatás legtöbb 30 százalékkal történő emeléséről szóltak – állítja az ANI.

A feddhetetlenségi ügynökség értesítette az ügyben a főügyészséget, jelezve a hivatali tisztség bizonyos személyek előnyben részesítésére történő felhasználása bűntettének gyanúját.

Frissítés: Clotilde Armand az ANI bejelentésére reagálva egy bejegyzésben azt közölte, hogy betartotta a törvényes előírásokat, és a korrupcióellenes intézkedések végrehajtására irányuló projektet az európai projektekért és beruházásokért felelős minisztérium ellenőrizte és rendben találta. Ugyanakkor azt is állítja, hogy nincs összeférhetetlenség a kinevezése miatt, valamint joga volt a polgármesteri fizetése megemelésére is, amiért egy vissza nem térítendő európai alapokból finanszírozott projekteket vezet.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!