Egy iaşi-i orvosról kiderült, hogy hat év alatt 1229 napra utalta be a szüleit a kórházba. Menesztették vezetői tisztségéből

2022. november 5. – 11:33

Másolás

Vágólapra másolva

Menesztették tisztségéből a iaşi-i Sfântul Spiridon kórház bőrgyógyászati osztályának vezetőjét, dr. Laura Gheucă Solovăstrut, miután kiderült, hogy az elmúlt hat év alatt összesen 1229 napra utalta be szüleit az egészségügyi intézménybe, ahol dolgozott – írja az Agerpres.

Az ügyben indított belső vizsgálat során megállapították, hogy az osztályvezető orvos édesapját, Nicolae Solovăstrut 2016 és 2022 között húsz alkalommal utalta be a kórházba 15 és 85 nap közötti időszakokra, összesen 927 napra. Ugyanebben a periódusban Rodica Solovăstrunak 12 beutalása volt 3 és 47 nap közötti időszakokra, amelyek 302 napot összesítettek.

Az egészségügyi intézmény menedzsere, dr. Daniel Vasile Timofte egy sajtóközleményben rámutatott, a két pácienst a legtöbb esetben élelmiszerek vagy gyulladáscsökkentők által előidézett akut vagy krónikussá vált csalánkiütés diagnózisával utalták be a kórházba, de nem végeztek náluk sem allergia-, sem más specifikus vizsgálatot. Ugyanakkor ez a diagnózis nem indokolja a hosszan tartó és ismétlődő kórházi kezelést – magyarázta a menedzser. A férfi páciensnek több más betegsége is volt, amelyek palliatív vagy geriátriai ellátást igényeltek volna – tette hozzá.

A kórház igazgatója bejelentette, hogy a belső vizsgálat nyomán dr. Laura Gheucă Solovăstrut leváltották az osztályvezető orvosi tisztségből. Ugyanakkor pénzügyi-számviteli szempontból is megvizsgálják az esetet, és amennyiben megállapítják, hogy anyagi kár keletkezett, megteszik a szükséges jogi lépéseket. Emellett bevezetnek egy riasztórendszert a hosszan tartó kórházi kezelések kiszűrésére és jelentésére, és havi rendszerességgel kielemzik majd ezeket az eseteket – tette hozzá a menedzser.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!