Megbüntette az UEFA a Román Labdarúgó-szövetséget és a Kolozsvári CFR-t a szurkolók kihágásai miatt

2022. november 4. – 20:09

Megbüntette az UEFA a Román Labdarúgó-szövetséget és a Kolozsvári CFR-t a szurkolók kihágásai miatt
A Kolozsvári CFR játékosai gólt ünnepelnek a cseh Slavia Praha ellen október 13-án játszott hazai pályás mérkőzésen – Fotó: Flaviu Buboi / NurPhoto / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Harmincezer eurós bírságot rótt ki az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a Román Labdarúgó-szövetségre (FRF) a Románia-Bosznia-Hercegovina mérkőzésen történt incidensek miatt. Megbüntették a Kolozsvári CFR-t is, szurkolóinak a Slavia Praha elleni mérkőzésen tanúsított magatartása miatt, írja az Agerpres.

Az UEFA azért büntette meg a hazai labdarúgó-szövetséget, mert a Nemzetek Ligája keretében Bosznia-Hercegovina ellen játszott szeptember 26-i mérkőzésen – amelyet a bukaresti Rapid-Giuleşti stadionban rendeztek – a román szurkolók különféle tárgyakat, pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára, és „provokatív, sértő üzeneteket közvetítettek”.

Az UEFA etikai és fegyelmi bizottságának pénteki döntése értelmében a 30 ezer eurós bírság mellett a román válogatottnak részben lezárt stadionban (legalább 2000-rel kevesebb néző előtt) kell játszania következő mérkőzését, utóbbi szankciót azonban a következő kétéves próbaidőre felfüggesztették.

A boszniai szövetség szurkolóinak rasszista magatartása, rongálás és egyéb incidensek miatt 10 ezer eurós büntetést kapott, és a válogatottnak részben lezárt stadionban kell játszania következő hazai mérkőzését. Utóbbi szankciót ez esetben is felfüggesztették.

Megbüntette a nyoni székhelyű szervezet a Kolozsvári CFR-t is szurkolóinak az Európa Konferencia Liga keretében a cseh Slavia Praha ellen október 13-án játszott hazai pályás mérkőzésen tanúsított „rasszista és/vagy diszkriminatív magatartása” miatt.

A kolozsvári klubnak 10 ezer eurós büntetést kell kifizetnie, illetve részben lezárt stadionban (legalább 2000-rel kevesebb néző előtt) kell játszania az UEFA által szervezett következő hazai pályás mérkőzését. Utóbbi szankciót a következő egyéves próbaidőre felfüggesztették.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!