Megbüntette az UEFA a Román Labdarúgó-szövetséget és a Kolozsvári CFR-t a szurkolók kihágásai miatt

2022. november 4. – 20:09

Megbüntette az UEFA a Román Labdarúgó-szövetséget és a Kolozsvári CFR-t a szurkolók kihágásai miatt
A Kolozsvári CFR játékosai gólt ünnepelnek a cseh Slavia Praha ellen október 13-án játszott hazai pályás mérkőzésen – Fotó: Flaviu Buboi / NurPhoto / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Harmincezer eurós bírságot rótt ki az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a Román Labdarúgó-szövetségre (FRF) a Románia-Bosznia-Hercegovina mérkőzésen történt incidensek miatt. Megbüntették a Kolozsvári CFR-t is, szurkolóinak a Slavia Praha elleni mérkőzésen tanúsított magatartása miatt, írja az Agerpres.

Az UEFA azért büntette meg a hazai labdarúgó-szövetséget, mert a Nemzetek Ligája keretében Bosznia-Hercegovina ellen játszott szeptember 26-i mérkőzésen – amelyet a bukaresti Rapid-Giuleşti stadionban rendeztek – a román szurkolók különféle tárgyakat, pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára, és „provokatív, sértő üzeneteket közvetítettek”.

Az UEFA etikai és fegyelmi bizottságának pénteki döntése értelmében a 30 ezer eurós bírság mellett a román válogatottnak részben lezárt stadionban (legalább 2000-rel kevesebb néző előtt) kell játszania következő mérkőzését, utóbbi szankciót azonban a következő kétéves próbaidőre felfüggesztették.

A boszniai szövetség szurkolóinak rasszista magatartása, rongálás és egyéb incidensek miatt 10 ezer eurós büntetést kapott, és a válogatottnak részben lezárt stadionban kell játszania következő hazai mérkőzését. Utóbbi szankciót ez esetben is felfüggesztették.

Megbüntette a nyoni székhelyű szervezet a Kolozsvári CFR-t is szurkolóinak az Európa Konferencia Liga keretében a cseh Slavia Praha ellen október 13-án játszott hazai pályás mérkőzésen tanúsított „rasszista és/vagy diszkriminatív magatartása” miatt.

A kolozsvári klubnak 10 ezer eurós büntetést kell kifizetnie, illetve részben lezárt stadionban (legalább 2000-rel kevesebb néző előtt) kell játszania az UEFA által szervezett következő hazai pályás mérkőzését. Utóbbi szankciót a következő egyéves próbaidőre felfüggesztették.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!