Nem elég, hogy elesel a biciklivel, bűnvádi eljárásban is részed lehet a kórházi kezelés mellett

2022. november 4. – 17:10

Másolás

Vágólapra másolva

Gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indult eljárás szerdán egy 76 éves férfi ellen, aki a Szatmár megyei Bikszád községben egy rosszul bevett kanyarban felborult az elektromos triciklijével. Hasonlóan járt a napokban Lia Bugnar rendező, színész is, aki a biciklijével esett el.

A romániai törvény előírja, hogy a közúti baleseteket jelenteni kell a rendőrségnek, amely sérülés esetén eljárást indít az ügyben. Közúti balesetnek minősül az is, ha valaki felborul a biciklivel, és megsérül, akkor is, ha más jármű vagy járókelő a közelében sem volt.

Így történt, számol be a Satu Mare Online portál hogy a bikszádi esethez is kihívták a hatóságokat, a rendőrök pedig megállapították, hogy a 76 éves férfi túl nagy sebességgel kanyarodott, ezért borult fel, vért vettek tőle az esetleges alkoholszint megállapítására, majd gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indítottak eljárást.

Lia Bugnar járdán történt biciklibalesetéről sosem értesült volna a rendőrség, ha nem kellett volna sürgősségre mennie a sérülése miatt, ahol az ügyeletes munkatárs lelkiismeretesen jelentette a közúti balesetet, írta a rendező Facebook-bejegyzését idézve a Hotnews. Bugnart nem sokkal később egy rendőr hívta fel telefonon, hogy a balesetről érdeklődjön, illetve közölje, hogy testi sértés miatt indítanak eljárást ellene, és három hónap múlva ismét jelentkeznek.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!