Házkutatást tartott a DNA a Kolozs megyei katasztrófavédelmi felügyelőség székhelyén

2022. november 1. – 17:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Kolozs megyei katasztrófavédelmi felügyelőség is érintett egy korrupciós ügyben, az intézmény volt az egyik helyszín, ahol házkutatást tartott a korrupcióellenes ügyészség (DNA), értesült az Agerpres.

A DNA kedden közleményben tudatta, hogy házkutatást tartottak hat Kolozs megyei helyszínen, többek között egy „kolozsvári közintézmény székhelyén” is. Az Agerpres értesülései szerint a katasztrófavédelmi felügyelőségről van szó. Emellett magánlakásokban, illetve Kolozs megyei cégek székhelyén zajlottak a házkutatások.

A tájékoztatás értelmében 2021-ben és 2022-ben elkövetett korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt indult nyomozás az ügyben.

A Kolozs megyei katasztrófavédelmi felügyelőség még hétfő délután megerősítette, hogy felkereste a DNA, és azt is közölték, hogy a nyomozás az intézmény egyik alkalmazottját érinti, további részleteket azonban nem árultak el, írta a G4media.ro.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!