Házkutatást tartott a DNA a Kolozs megyei katasztrófavédelmi felügyelőség székhelyén

2022. november 1. – 17:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Kolozs megyei katasztrófavédelmi felügyelőség is érintett egy korrupciós ügyben, az intézmény volt az egyik helyszín, ahol házkutatást tartott a korrupcióellenes ügyészség (DNA), értesült az Agerpres.

A DNA kedden közleményben tudatta, hogy házkutatást tartottak hat Kolozs megyei helyszínen, többek között egy „kolozsvári közintézmény székhelyén” is. Az Agerpres értesülései szerint a katasztrófavédelmi felügyelőségről van szó. Emellett magánlakásokban, illetve Kolozs megyei cégek székhelyén zajlottak a házkutatások.

A tájékoztatás értelmében 2021-ben és 2022-ben elkövetett korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt indult nyomozás az ügyben.

A Kolozs megyei katasztrófavédelmi felügyelőség még hétfő délután megerősítette, hogy felkereste a DNA, és azt is közölték, hogy a nyomozás az intézmény egyik alkalmazottját érinti, további részleteket azonban nem árultak el, írta a G4media.ro.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!