Ismét Gabriela Firea lesz a PSD főpolgármesterjelölte a 2024-es önkormányzati választásokon

2022. október 29. – 10:20

Ismét Gabriela Firea lesz a PSD főpolgármesterjelölte a 2024-es önkormányzati választásokon
Marcel Cioleacu és Gabriela a buzăui pártrendezvényen – Fotó: Gabriela Firea Facebook oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Gabriela Firea lesz a Szociáldemokrata Párt (PSD) főpolgármesterjelöltje a 2024-es bukaresti önkormányzati választásokon – jelentette ki pénteken Buzăuban Marcel Ciolacu pártelnök.

Az Agerpres tudósítása szerint a politikus elmondta, azt nem tudja még, hogy ki lesz a PSD államfőjelöltje. „Én személy szerint erre még nem tudom a választ. De azt biztosan tudom, hogy Gabriela Firea lesz a főpolgármesterjelölt a bukaresti önkormányzati választásokon” – mondta a PSD elnöke a párt Buzău megyei szervezetének vezetőségi ülése végén.

Az ülésen részt vett Lucian Romaşcanu kulturális miniszter is, aki szintén Gabriela Fireát tartja a legalkalmasabb főpolgármesterjelöltnek. Közlése szerint egyik fő erényének azt tartja, hogy utódjával, Nicuşor Dan jelenlegi városvezetővel ellentétben a volt szociáldemokrata polgármester támogatta a kultúrát.

Gabriela Firea ex-újságíró, aki 2016-2020 között volt Bukarest főpolgármestere, jelenleg pedig a Ciucă-kormány családügyi és esélyegyenlőségi minisztere.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!