Novák Eduárd: a sportminisztérium kiáll Simona Halep mellett

2022. október 22. – 14:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A sportminisztérium kiáll Simona Halep mellett, közölte Novák Károly Eduárd tárcavezető egy Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben, azt követően, hogy a sportolót doppingolással vádolták meg. A Nemzetközi Tenisz Feddhetetlenségi Ügynökség pénteken jelentette be, hogy egy roxadustat nevű, tiltólistán szereplő szerrel történt doppingolás miatt ideiglenesen felfüggesztette Simona Halep játékjogát a US Openen.

„Simona Halep meghatározó személyiség a romániai és a nemzetközi teniszben, hiszen fiatalok generációit ösztönözte teniszezésre. A hozzá hasonló világklasszisok nagy hatással vannak a sportra. A sportminisztérium támogatja a tisztességes játékon és a fair play-en alapuló versenysportot. Kiállunk Simona mellett, és reméljük, hogy ez a helyzet a lehető legrövidebb időn belül tisztázódik” – írta Novák Facebook-oldalán.


Simona Halep egyébként elutasította a vádat, egy Facebookon közzétett bejegyzésben közölte, hogy soha nem doppingolt, és küzdeni fog igazáért.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!