Három társelnököt választottak az ALDE élére

2022. október 22. – 17:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Új vezetőséget választott szombaton a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE), tájékoztat az Agerpres.

A rendes kongresszus döntése értelmében az új vezetőség Varujan Vosganian, Mohammad Murad és Mircea Minea társelnökökből áll. Murad egy libanoni származású üzletember, Minea pedig az Ilfov megyei Cheajna polgármestere. Vosganian a 90-es évek eleje óta aktívan politizál, a Romániai Örmények Szövetségének elnöke, több ízben is betöltött miniszteri, illetve szenátori, parlamenti képviselői tisztséget.

A jelen levő 957 küldött közül 942-en szavazott igennel, 15 voksot semmisnek nyilvánítottak.

Vosganian kijelentette, céljuk az, hogy az ALDE ismét olyan párttá váljon, amely számít a romániai politikai porondon, és visszakerüljön a parlamentbe.

Az ALDE pénteken tartotta rendkívüli kongesszusát, amely módosította a párt statútumát.

Az ALDE központi politikai bürójának tagjai szeptemberben bírálták Daniel Olteanu volt pártelnököt, mert az a pártvezetőség felhatalmazása nélkül vett részt a Népi Mozgalom Párt (PMP) ifjúsági szervezetének nyári iskoláját megnyitó eseményen. Ezt követően Olteanu lemondott. A párt ügyvivő elnöki tisztségét szombatig Alexandru Tiberiu Dekany töltötte be.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!