Egészségügyi minisztérium: Kolozsváron egy koraszülött csecsemő halt meg kórházi fertőzés miatt

2022. október 20. – 09:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kolozsváron az elmúlt hetekben egyetlen, kórházi fertőzéssel összefüggésbe hozható haláleset történt – közölte szerda este az egészségügyi minisztérium.

Az Agerpres által idézett közlemény előzménye, hogy az aznapi kormányülésen Nicolae Ciucă arra kérte az egészségügyi tárca képviselőit, hogy jövő hétig készítsenek helyzetjelentést a romániai kórházi fertőzésekről. A miniszterelnök a kérését azzal indokolta, hogy az elmúlt napokban a Maros Megyei Klinikai Kórház öt betege kórházi fertőzés miatt halt meg, és a gyanú szerint ez vezetett négy kolozsvári újszülött halálához is.

Az egészségügyi minisztérium közlése szerint a kolozsvári kórházi fertőzést egy többszörös egészségügyi problémákkal küzdő koraszülött csecsemőnél mutatták ki. A Kolozs Megyei Klinikai Sürgősségi Kórház újszülött osztályán ápolták gyermek a Serattia marcescens baktériummal fertőződött meg.

A minisztérium szerint más kórházi fertőzéses esetet nem jegyeztek Kolozsváron. 'Nincs információ négy halálesetről, ahogyan az a sajtóban tévesen megjelent' – szögezte le az egészségügyi tárca.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!