Ezentúl a kisebb forgalmi baleseteket egy alkalmazáson keresztül is jelenthetik az autóvezetők

2022. október 19. – 16:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ezentúl a kisebb, koccanásos közúti baleseteket egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével is jelenthetik az autóvezetők, a baleseti bejelentő formanyomtatványt is ezen keresztül tölthetik ki. Az RCA és a Romániai Gépjármű-biztosítók Szövetsége (BAAR) bejelentése szerint az Amiabila elnevezésű alkalmazás október 15-én vált elérhetővé.

Az alkalmazás mellett a papíralapú bejelentéstétel lehetősége továbbra is elérhető marad.

Az alkalmazás ingyenes, bármilyen okostelefonra közvetlenül letölthető a Google Play-ből vagy az App Store-ból. Sorin Greceanu, a BAAR vezetője elmondta, nem kell aggódni az adatbiztonság miatt, az alkalmazás biztosítja az adatok titkosságát.

Az alkalmazás használata viszonylag egyszerű: a felhasználó letölti az alkalmazást telefonjára vagy mobiljára, létrehoz egy felhasználói fiókot, ahová feltölti személyes adatait. Az alkalmazáson keresztül történő bejelentés esetén ezek az információk automatikusan bekerülnek az elektronikus formanyomtatványba.

A bejelentés megtételéhez elegendő az egyik sofőr telefonja, amelyre egy QR kód beolvasásával átvihetők a másik sofőr adatai, feltéve, hogy mindkét sofőr telefonjára telepítve van az alkalmazás. Ellenkező esetben manuálisan kell kitölteni a másik sofőr adatait. A kitöltött űrlapot a két sofőr aláírja, majd az alkalmazás automatikusan generálja a hivatalos dokumentumot.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!