Ezentúl a kisebb forgalmi baleseteket egy alkalmazáson keresztül is jelenthetik az autóvezetők

2022. október 19. – 16:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ezentúl a kisebb, koccanásos közúti baleseteket egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével is jelenthetik az autóvezetők, a baleseti bejelentő formanyomtatványt is ezen keresztül tölthetik ki. Az RCA és a Romániai Gépjármű-biztosítók Szövetsége (BAAR) bejelentése szerint az Amiabila elnevezésű alkalmazás október 15-én vált elérhetővé.

Az alkalmazás mellett a papíralapú bejelentéstétel lehetősége továbbra is elérhető marad.

Az alkalmazás ingyenes, bármilyen okostelefonra közvetlenül letölthető a Google Play-ből vagy az App Store-ból. Sorin Greceanu, a BAAR vezetője elmondta, nem kell aggódni az adatbiztonság miatt, az alkalmazás biztosítja az adatok titkosságát.

Az alkalmazás használata viszonylag egyszerű: a felhasználó letölti az alkalmazást telefonjára vagy mobiljára, létrehoz egy felhasználói fiókot, ahová feltölti személyes adatait. Az alkalmazáson keresztül történő bejelentés esetén ezek az információk automatikusan bekerülnek az elektronikus formanyomtatványba.

A bejelentés megtételéhez elegendő az egyik sofőr telefonja, amelyre egy QR kód beolvasásával átvihetők a másik sofőr adatai, feltéve, hogy mindkét sofőr telefonjára telepítve van az alkalmazás. Ellenkező esetben manuálisan kell kitölteni a másik sofőr adatait. A kitöltött űrlapot a két sofőr aláírja, majd az alkalmazás automatikusan generálja a hivatalos dokumentumot.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!