Megkérdezték Grindeanut, hogy decemberben lesz-e 1000 kilométernyi autópályánk. Spoiler: nem lesz

2022. október 19. – 18:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mintegy 990 kilométernyi autópályáján vagy gyorsforgalmi úton lehet majd közlekedni Romániában decemberben, válaszolta Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter az Antena 3 televízió 1000 kilométeres lélektani határ elérését firtató kérdésére.

A miniszter egy áttekintést is rögtönzött arról, hogy fog kinézni a romániai autópályák és gyorsforgalmi utak hálózata az év végén: Balș és Slatina összesen 40 kilométernyi gyorsforgalmi útnak számító körgyűrűje mellett december végén várhatóan a Nagyszeben – Pitești autópálya első, elkészült szakaszát – csaknem 14 kilométernyi utat – is átadják a forgalomnak. Így Romániában év végére összesen 992 kilométernyi autópálya és gyorsforgalmi út lesz, magyarázta a tárcavezető.

Az Economedia szerint a közúti infrastruktúrát kezelő országos vállalat (CNAIR) által megkötött szerződésekből származó adatok szerint Romániában év végére az autópályák és gyorsforgalmi utak összhozzának meg kellett volna haladnia az 1000 kilométert: 2022 decemberében kellett volna átadni a Bihar – Bisztraterebes autópálya egy 28 kilométeres szakaszát, valamint a Craiova – Pitești gyorsforgalmi út egy 17 kilométeres szakaszát – utóbbi szakaszon az építő felhagyott a munkával. Továbbá a bukaresti autópálya második, egy nagyjából 10-11 kilométeres szakaszának is el kellett volna készülnie.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!