A PSD szerint túl sok koronavírus elleni vakcinát vásároltak az USR egészségügyi miniszterei – vizsgálatot indítanának

2022. október 15. – 10:18

A PSD szerint túl sok koronavírus elleni vakcinát vásároltak az USR egészségügyi miniszterei – vizsgálatot indítanának
VLad Voiculescu volt egészségügyi miniszter kapja meg a koronavírus elleni oltást 2021. január 20-án – Fotó: Vlad Voiculescu Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

A Szociáldemokrata Párt (PSD) szerint az Európai Ügyészségnek a koronavírus elleni oltások uniós szintű beszerzései mellett ki kellene vizsgálnia a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) miniszterei által irányított romániai vakcinavásárlásokat is – írja az Agerpres.

Pénteki közleményében a PSD emlékeztett arra, hogy az USR egymást váltó egészségügyi miniszterei hatalmas mennyiségű koronavírus elleni oltóanyagot vásároltattak a román állammal 2021-ben. A párt szerint ez a döntés azért érthetetlen, mert ezt megelőzően a kormány a lakosság teljes immunizálására elegendő vakcinamennyiség kétszeresét már megrendelte.

A PSD szerint több mint egymilliárd euró kárt okozott az államnak ez a „rendellenes” vakcinabeszerzés, és az USR akkori miniszterei, Dan Barna, Vlad Voiculescu és Ioana Mihăilă a mai napig nem magyarázták meg, hogy miért volt rá szükség. Különösen olyan körülmények között – tették hozzá a közleményben –, hogy a romániaiak oltakozási hajlandósága az európai átlagnál közismerten kisebb volt.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!