A PSD szerint túl sok koronavírus elleni vakcinát vásároltak az USR egészségügyi miniszterei – vizsgálatot indítanának

2022. október 15. – 09:18

A PSD szerint túl sok koronavírus elleni vakcinát vásároltak az USR egészségügyi miniszterei – vizsgálatot indítanának
VLad Voiculescu volt egészségügyi miniszter kapja meg a koronavírus elleni oltást 2021. január 20-án – Fotó: Vlad Voiculescu Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

A Szociáldemokrata Párt (PSD) szerint az Európai Ügyészségnek a koronavírus elleni oltások uniós szintű beszerzései mellett ki kellene vizsgálnia a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) miniszterei által irányított romániai vakcinavásárlásokat is – írja az Agerpres.

Pénteki közleményében a PSD emlékeztett arra, hogy az USR egymást váltó egészségügyi miniszterei hatalmas mennyiségű koronavírus elleni oltóanyagot vásároltattak a román állammal 2021-ben. A párt szerint ez a döntés azért érthetetlen, mert ezt megelőzően a kormány a lakosság teljes immunizálására elegendő vakcinamennyiség kétszeresét már megrendelte.

A PSD szerint több mint egymilliárd euró kárt okozott az államnak ez a „rendellenes” vakcinabeszerzés, és az USR akkori miniszterei, Dan Barna, Vlad Voiculescu és Ioana Mihăilă a mai napig nem magyarázták meg, hogy miért volt rá szükség. Különösen olyan körülmények között – tették hozzá a közleményben -, hogy a romániaiak oltakozási hajlandósága az európai átlagnál közismerten kisebb volt.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!