Lejárt gyógyszerek, elavult szennyvízhálózat – idősotthonokat bírságolt az aradi DSP

2022. október 14. – 15:34

Másolás

Vágólapra másolva

Négy idősotthonban és négy gyermekotthonban talált rendellenességeket az Arad megyei közegészségügyi igazgatóság (DSP) múlt héten, amikor összesen 28 intézményt ellenőriztek, írta az Arad Online hírportál.

Az egyik idősotthonban a közösen használt helyiségeket lejárt szavatosságú fertőtlenítőszerekkel takarították és szintén lejárt gyógyszerekkel kezelték a lakókat, állapították meg.

Az egészségügyi ellenőrök több otthont elmarasztaltak amiatt, hogy nem végezték el időben a rovar- és rágcsálóirtást, továbbá volt olyan öregotthon, ahol a belső szennyvízhálózat tisztán tartásával és működésével voltak gondok.

A DSP arra is felhívta a figyelmet, hogy az idősotthonok adminisztrátorai nem tesznek eleget annak a kötelezettségüknek, hogy minden felszolgált fogásból 48 órára félretegyenek egy-egy mintát a hűtőben.

A mentálisan sérült gyerekek otthonaiban is több rendellenességet találtak, a legsúlyosabb, hogy a fürdőszobák és mellékhelyiségek felszerelésének tisztasága és karbantartása kívánnivalót hagy maga után, elhanyagoltak az épületek is, sőt, az élelmiszereket sem tárolják megfelelően.

A négy ellenőrzött idősotthont összesen 53 ezer lejre, a gyermekotthonokat 3200 lejre bírságolták.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!