„Megérdemlik, hogy megerőszakolják őket, ha illetlenül öltözködnek” – egy aradi tanár ellen indult büntetőeljárás

2022. október 13. – 15:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Abuzív magatartás miatt büntetőeljárás indult egy 45 éves aradi vallástanár ellen, aki többszöri alkalommal is sértően és megalázóan beszélt a középiskolás lányokról – írta meg az Agerpres.

Az érintett diáklányok a TikTok videómegosztó platformon számoltak be arról, hogy a tanár hogyan beszél órákon a szexuális vonatkozású témákról. Volt például olyan kijelentése is, hogy szerinte

a nők „megérdemlik, hogy megerőszakolják őket, ha illetlenül öltözködnek”.

A botrány akkor robbant, amikor az aradi Elena Ghiba Birta főgimnázium egyik 12. osztályos diákja a TikTokra feltöltött videójában beszélni kezdett a pedagógus megnyilvánulásairól, ennek hatására pedig egyre több diáklány osztott meg újabb és újabb történeteket. Egy másik lány például az osztálytársaitól tudta meg, hogy a tanár a háta mögött konkrétan lekurvázta őt, majd azt mondta, hogy igazából „senki sem b***á meg”.

A videók végül eljutottak az igazgatósághoz és a megyei tanfelügyelőséghez is, a tanár pedig elismerte, hogy a lányok vallomásai igazak. Laura Putnic iskolaigazgató azt mondta az Aradon.ro helyi portál újságíróinak, hogy az illető pedagógus túllépett egy határt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!