Kolozsvárra érkezett III. Károly király öccse, Eduárd wessexi gróf

2022. október 11. – 12:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn Kolozsvárra érkezett III. Károly brit király testvére, Eduárd wessexi gróf, aki az Edinburgh-i herceg Nemzetközi Díj Alapítványa által háromévente szervezett fórum (The Duke of Edinburgh’s International Award International Forum) 14. kiadásán vesz részt, mint a kuratórium elnöke. Eduárd II. Erzsébet királynő negyedik gyermeke, aki az elmúlt évben elhunyt édesapja címének (Edinburgh-i herceg) várományosa.

A rendezvény hivatalosan kedden, azaz október 11-én veszi kezdetét, a hivatalos megnyitón pedig ő maga is beszédet mond. A királyi család hivatalos közleménye nem árul el sok információt a herceg erdélyi látogatásáról, egyelőre annyit lehet tudni, hogy a négynapos rendezvény alatt az alapítvány díjazott fiataljaival fog találkozni és beszélgetni, illetve részt fog venni a Babeș-Bolyai Tudományegyetemen szervezett gálán is, ahol 70 fiatalnak adnak át díjat.

A román sajtó úgy tudja, hogy Margit román királyi hercegnő és férje, Radu herceg is jelen lesz az eseményen.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!