A román sajtó egy része figyelemmel követte Kövér László nagytusnádi kijelentéseit, és vitathatónak nevezte azokat

2022. október 9. – 19:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A román sajtó egy része ismét a magyarországi kormány által sulykolt migrációellenes diskurzusról cikkezik, az apropót most Kövér László nagytusnádi kijelentései szolgáltatták. A magyar Országgyűlés elnöke a magyar állam támogatásával felépített Szent Rita napközis foglalkoztató átadásán mondott beszédet a hétvégén a Hargita megyei településen.

Az MTI tájékoztatása szerint Kövér László úgy fogalmazott, a magyarok és a székelyek, a józan ész és a tiszta lelkiismeret jegyében nemcsak magukért küzdenek, „hanem azért, hogy Európa a jövőben is az európai embereké maradjon; azért, hogy Európa ura maradjon saját érdekeinek, saját anyagi és szellemi erőforrásainak; azért, hogy a kereszténység megtartó lelki és kulturális erő maradjon minden európai nemzet számára; azért, hogy az egy férfi és egy nő szeretetközösségén alapuló oltalmazó család a társadalom építőköve maradjon”.

Az Adevarul azt hangsúlyozta, alig néhány hónap telt el Orbán Viktor „Európa-ellenes” kijelentései óta, most Kövér László tesz „vitatható kijelentéseket”.

Az Evenimentul zilei is hírt adott a házelnök beszédéről, a román lap szerint Kövér „vitatható kijelentéseket” tett, lényegében a Orbán Viktor által Tusványoson megfogalmazottakat ismételte meg, csak árnyaltabban fogalmazva.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!