Először használt nyomkövető elektronikus karkötőt a bukaresti rendőrség egy családon belüli erőszak esetében

2022. október 3. – 10:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A fővárosi rendőrség vasárnap jelentette be az elektronikus megfigyelő karkötő alkalmazásának első esetét: a készüléket egy férfira szerelték, aki bántalmazta élettársát, számolt be az Agerpres.

A rendőrség tájékoztatása szerint a fővárosi rendőröket az 112-es sürgősségi számon riasztották, hogy egy nőt az 5. kerületben, az utcán bántalmazott élettársa. A helyszínre kiszálló rendőrök megállapították, hogy a nő testén erőszakra utaló, külsérelmi nyomok vannak.

A rendőrök bekísérték a férfit az őrszobára, ahol ideiglenes távoltartási végzést állítottak ki ellene és nyomkövető elektronikus karkötőt tettek fel rá.

Az ügyet az 5. kerületi ügyészség vette át, családon belüli erőszak miatt folyik tovább a nyomozás.

Ha családon belüli / nők elleni erőszak miatt segítségre van szüksége, hívja az áldozatok megsegítése céljából működtetett 0800 500 333-as ingyenes, zöld telefonszámot, vészhelyzet esetén pedig az 112 segélyhívószámot.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!