Hamarosan lejár a jogosítványod? A hatóságok azt javasolják, hogy cseréld le korábban

2022. október 1. – 11:46

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 450 ezer gépjárművezetői jogosítvány érvényessége fog lejárni országszinten 2022 decembere és 2023 februárja között. A belügyminisztérium előzetes elemzése szerint ez magas szám a korábbi évekhez képest, ezért arra kérik az érintett járművezetőket, hogy még az érvényesség lejárta előtt cseréljék ki a jogosítványokat annak érdekében, hogy elkerüljék a fennakadásokat.

A belügyminisztérium szerkesztőségünknek is küldött közleménye szerint a téli időszakban lecserélendő jogosítványokat a 2012 decembere és a 2013 februárja között állították ki.

A szaktárca egyúttal azokat a lépéseket is leírja, amelyeket az érintett járművezetőknek követniük kell a hajtási jogosítványok cseréjéhez:

  • online időpontot kell kérniük a www.drpciv.ro oldalon;
  • az új jogosítvány kiállításához szükséges 89 lejes díjat be kell fizetniük (a CEC vagy BCR pénztárainál vagy a SelfPay termináloknál, online pedig a ghiseul.ro vagy a drpciv.ro oldalakon, de például a Román Postán is be lehet fizetni a díjat);
  • össze kell gyűjteniük a jogosítvány cseréjéhez szükséges iratokat és dokumentumokat: az érvényes személyi igazolványt (eredeti), a lejárú jogosítvány (eredeti), a szükséges egészségügyi vizsgálatok eredményeit bemutató orvosi lapot, valamint a 89 lejes díj kifizetéséről szóló bizonylatot;
  • és személyesen meg kell jelenniük a Vezetői Jogosítvány- és Gépjárműnyilvántartó Hivatal (DRPCIV) székhelyén.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!