Csúszópénzt fogadott el és tetten érték a temesvári szívsebészet vezetőjét

2022. szeptember 26. – 17:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A gyanú szerint ezer euró csúszópénzt fogadott el egy temesvári neves szívsebész, de tetten érték a belügyminisztérium korrupcióellenes főosztályának (DGA) munkatársai hétfőn. A temesvári szívkórház utólag hivatalosan is elismerte, hogy a sebészeti osztály vezetőjéről, Marinică Gaşparról van szó, és hogy az irodáját is átkutatták további bizonyítékokat keresve a temesvári törvényszék parancsára.

A 63 éves orvos a sajtóban megjelent hírek szerint épp egy műtét miatt vette volna át a borítékot, az illetékesek végül a törvényszék székhelyére szállították, ahol kihallgatásokon fog részt venni.

A temesvári szívkórház közleményében kifejtette: teljes mértékben elhatárolódnak a korrupció bármely formájától és mindenben támogatják a hatóságokat, ha az intézményben bűncselekmény gyanúja merül fel.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!