A vasúti sínekre zuhant a felüljáró betongerendája Prázsmárnál

2022. szeptember 23. – 10:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A sínekre zuhant a prázsmári vasúti felüljáró betongerendája csütörtök délután. A Gyergyószentmiklósról Brassóba tartó R 4508-as vonat alig tudta elkerülni, hogy bele ne szaladjon, írja a monitorulexpres.ro.

Az 1980-as években épült felüljáró javítási munkálatai egy hete kezdődtek el, és a tervek szerint decemberig tartanak. A közúti forgalmat lezárták, a vasúti forgalmat azonban nem. Nem számított akadályra a Gyergyószentmiklós-Brassó vonatjárat mozdonyvezetője sem, akinek szerencsére sikerült időben lefékezni, amikor észrevette a leszakadt betondarabot.

A zuhanó gerenda megrongálta a vasúti elektromos hálózatot is, így több szerelvénynek is várnia kellett addig, amíg Diesel-mozdonyokkal elvontatták őket. A vasúti közlekedés 18 óra 55 perckor indult újra.

A CFR közleménye szerint Szászhermány és Prázsmár között Diesel-mozdonyokkal működik a 4513-as, 1646-os és a 12406-os vonat, amíg az elektromos hálózatot helyre nem állítják. A Brassó és Sepsiszentgyörgy között közlekedő 4581-es és 4582-es vonatok átmenetileg nem közlekednek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!