A vasúti sínekre zuhant a felüljáró betongerendája Prázsmárnál

2022. szeptember 23. – 10:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A sínekre zuhant a prázsmári vasúti felüljáró betongerendája csütörtök délután. A Gyergyószentmiklósról Brassóba tartó R 4508-as vonat alig tudta elkerülni, hogy bele ne szaladjon, írja a monitorulexpres.ro.

Az 1980-as években épült felüljáró javítási munkálatai egy hete kezdődtek el, és a tervek szerint decemberig tartanak. A közúti forgalmat lezárták, a vasúti forgalmat azonban nem. Nem számított akadályra a Gyergyószentmiklós-Brassó vonatjárat mozdonyvezetője sem, akinek szerencsére sikerült időben lefékezni, amikor észrevette a leszakadt betondarabot.

A zuhanó gerenda megrongálta a vasúti elektromos hálózatot is, így több szerelvénynek is várnia kellett addig, amíg Diesel-mozdonyokkal elvontatták őket. A vasúti közlekedés 18 óra 55 perckor indult újra.

A CFR közleménye szerint Szászhermány és Prázsmár között Diesel-mozdonyokkal működik a 4513-as, 1646-os és a 12406-os vonat, amíg az elektromos hálózatot helyre nem állítják. A Brassó és Sepsiszentgyörgy között közlekedő 4581-es és 4582-es vonatok átmenetileg nem közlekednek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!