Drogkereskedőket lepleztek le Marosvásárhelyen

2022. szeptember 22. – 12:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 10 kilogramm kannabiszt, több mint 14 ezer eurót, lőfegyvereket és késeket koboztak el szerdán a hatóságok Marosvásárhelyen, írja a News.ro.

A marosvásárhelyi Szervezett Bűnözés Elleni Brigád (BCCO) rendőrei a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) ügyészeivel közösen 13 házkutatást tartottak drogterjesztéssel vádolt személyeknél, derült ki a rendőrség közleményéből.

Felfedeztek és lefoglaltak a hatóságok 10,2 kilogramm kannabiszt, 200 gramm hasist, négy ecstasy tablettát, 15 LSD bélyeget, tíz dohánydarálót és öt patikamérleget.

Emellett elkoboztak több, beltéri kannabisz-termesztéshez használt eszközt, hat mobiltelefont, tasakokat, 14 710 eurót, 9 980 lejt, 100 angol fontot, 57 dollárt, 389 dirhamot, két pisztolyt, egy számszeríjat, 62 kést, két baltát és egy érmegyűjteményt.

Alakítsd velünk a féléves Transtelexet!

Szeretnénk tudni, mit szerettek, mit hiányoltok a Transtelexről, és szívesen meghallgatnánk az építő jellegű kritikai észrevételeket is. Megköszönjük, ha egy kis időt szánsz rá: kérdőívünket itt töltheted ki!

A nyomozás részeként kihallgattak hét drogterjesztéssel vádolt személyt is, közülük négyet 24 órára őrizetbe vettek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!