Hőközpont robbant Kolozsváron, öt személyt kórházba szállítottak

2022. szeptember 20. – 10:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Robbanás történt kedd éjjel egy kolozsvári tömbházlakásban, öt személy – köztük egy gyermek – kisebb sérüléseket szenvedett, írja az Agerpres.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy Aurel Vlaicu utcai tömbház egyik lakrészének hőközpontja robbant fel, a detonációt nem követte tűz.

Az incidens nyomán egy 80 éves férfit, egy 78, illetve egy 35 éves nőt, valamint egy 1 év körüli gyereket kórházba szállítottak. Mindannyiuknak kisebb, felületi sérüléseik vannak, és pánikrohamot szenvedtek. Utólag kórházba került még egy férfi.

A robbanás megrongálta az érintett lakrészt, és a felsőbb emeleteken levő lakásokban is kisebb kár keletkezett. Ugyanakkor az első vizsgálatok szerint a tömbház mellett parkoló öt járművet is megrongálták a robbanás nyomán aláhulló törmelékek. A detonáció okát szakemberekből álló bizottság fogja megállapítani.

A Cluj24.ro hírportál értesülései szerint a felrobbant hőközpontot nemrég ellenőrizte le egy erre szakosodott cég.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!