Hőközpont robbant Kolozsváron, öt személyt kórházba szállítottak

2022. szeptember 20. – 10:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Robbanás történt kedd éjjel egy kolozsvári tömbházlakásban, öt személy – köztük egy gyermek – kisebb sérüléseket szenvedett, írja az Agerpres.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy Aurel Vlaicu utcai tömbház egyik lakrészének hőközpontja robbant fel, a detonációt nem követte tűz.

Az incidens nyomán egy 80 éves férfit, egy 78, illetve egy 35 éves nőt, valamint egy 1 év körüli gyereket kórházba szállítottak. Mindannyiuknak kisebb, felületi sérüléseik vannak, és pánikrohamot szenvedtek. Utólag kórházba került még egy férfi.

A robbanás megrongálta az érintett lakrészt, és a felsőbb emeleteken levő lakásokban is kisebb kár keletkezett. Ugyanakkor az első vizsgálatok szerint a tömbház mellett parkoló öt járművet is megrongálták a robbanás nyomán aláhulló törmelékek. A detonáció okát szakemberekből álló bizottság fogja megállapítani.

A Cluj24.ro hírportál értesülései szerint a felrobbant hőközpontot nemrég ellenőrizte le egy erre szakosodott cég.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!