Adománygyűjtést hirdetett a Mentés másként pedagógiai konferencia

2022. szeptember 19. – 15:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Alternatív részvételi díj” kifizetésével is hozzá lehet járulni az 5. Mentés másként pedagógiai konferencia megszervezéséhez, hirdették meg a szervezők.

A szakmai találkozót október 21-23. között tartják Kolozsváron. A szervezési költségek több mint felét a Com’ON Kolozsvár ifjúsági részvételi költségvetési program keretében nyert támogatásból fedezik, ezt egészítenék ki 3000 lej adománnyal, ami öt magyarországi szakember meghívását teszi lehetővé. A megcélzott összegnek eddig a 32 százaléka gyűlt össze, a projektet szeptember 26-ig lehet még támogatni a sprijina.ro oldalon.

Az öt meghívott szakember között már biztosan ott lesz Lencse-Csík Orsolya, a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) szakmai vezetője, aki trénerként is tevékenykedik a szervezetben: VoxPop és vita workshopokat, valamint Közterem csapatépítő foglalkozásokat tart, az Egy hajóban evezünk vitakultúra-fejlesztő programban pedig mentorként vesz részt. A további neveket a későbbiekben jelentik be a szervezők.

Az idei Mentés másként pedagógia konferencia központi témája az oktatásban résztvevők jólléte lesz. Három napon át előadások, műhelyek, kerekasztal-beszélgetés és művészi produkciók segítségével pszichológiai, jogi, érdekérvényesítési szempontok felől vizsgálják a kérdést.

A találkozón továbbra is teljesen ingyenes a részvétel, hangsúlyozzák a szervezők. „A részvételi díj több okból is alternatív: egyrészt, mert nem kötelező, másrészt mert egy vagy több személy beugrójának kifizetésével alternatívát teremtesz azoknak a fiataloknak és kevésbé fiataloknak, akik hisznek a változásban, tanulni és tenni akarnak” – írták.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!