Adománygyűjtést hirdetett a Mentés másként pedagógiai konferencia

2022. szeptember 19. – 15:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Alternatív részvételi díj” kifizetésével is hozzá lehet járulni az 5. Mentés másként pedagógiai konferencia megszervezéséhez, hirdették meg a szervezők.

A szakmai találkozót október 21-23. között tartják Kolozsváron. A szervezési költségek több mint felét a Com’ON Kolozsvár ifjúsági részvételi költségvetési program keretében nyert támogatásból fedezik, ezt egészítenék ki 3000 lej adománnyal, ami öt magyarországi szakember meghívását teszi lehetővé. A megcélzott összegnek eddig a 32 százaléka gyűlt össze, a projektet szeptember 26-ig lehet még támogatni a sprijina.ro oldalon.

Az öt meghívott szakember között már biztosan ott lesz Lencse-Csík Orsolya, a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) szakmai vezetője, aki trénerként is tevékenykedik a szervezetben: VoxPop és vita workshopokat, valamint Közterem csapatépítő foglalkozásokat tart, az Egy hajóban evezünk vitakultúra-fejlesztő programban pedig mentorként vesz részt. A további neveket a későbbiekben jelentik be a szervezők.

Az idei Mentés másként pedagógia konferencia központi témája az oktatásban résztvevők jólléte lesz. Három napon át előadások, műhelyek, kerekasztal-beszélgetés és művészi produkciók segítségével pszichológiai, jogi, érdekérvényesítési szempontok felől vizsgálják a kérdést.

A találkozón továbbra is teljesen ingyenes a részvétel, hangsúlyozzák a szervezők. „A részvételi díj több okból is alternatív: egyrészt, mert nem kötelező, másrészt mert egy vagy több személy beugrójának kifizetésével alternatívát teremtesz azoknak a fiataloknak és kevésbé fiataloknak, akik hisznek a változásban, tanulni és tenni akarnak” – írták.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!