Üzemanyaglopáson kapták Székelyudvarhely polgármestere, Gálfi Árpád kisebbik fiát

2022. szeptember 14. – 22:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere szerdán, egy Facebook-bejegyzésben ismerte el, kisebbik fia „bűncselekménybe keveredett”. Az Uh.ro a keddi, szeptember 13-ai rendőrségi beszámoló alapján számolt be arról, hogy négy 21 és 35 év közötti fiatal Firtosváralján egy gazdálkodó tulajdonába tartozó kotrógépből üzemanyagot lopott.

A székelyudvarhely portál szerint már aznap az a hír járta, hogy Gálfi Árpád polgármester kisebbik fia volt az egyik elkövető, sőt, 24 órára őrizetbe is vette a rendőrség.

Gálfi bejegyzésében arról ír, hogy nem titkolja az esetet, noha erről a továbbiakban nem kíván nyilatkozni. Az is megemlíti, hogy fia biztosította arról, vállalja tettei minden következményét, megtéríti az okozott kárt, és nem futamodik meg a jogi eljárást követő kötelezettségei elől.

Az Uh.ro keddi beszámolója szerint a rendőrök egy bejelentés alapján hétfőn este 23 óra körül érkeztek a tett helyszínére, majd a 136/B jelzésű megyei úton egy autót állítottak meg, amelyben három férfi és egy nő ült. Az autó átvizsgálásakor a rendőrök több tartályt is találtak, amelyekben összesen 64 liter gázolaj volt.

A rendőrség közleménye szerint alapos a gyanú, hogy a négy fiatal üzemanyagot lopott, valamint különböző tárgyakat is eltulajdonított, amelyek segítették őket az üzemanyaglopásban. A rendőrség 24 órás őrizetbe vette mind a négy fiatalt, a lefoglalt üzemanyagot visszaszolgáltatták a károsultnak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!