Harmadszorra napolják el az ítélethirdetést a Caracal-ügyben

2022. szeptember 9. – 15:44

Másolás

Vágólapra másolva

Az Olt megyei törvényszék bíráinak szeptember 9-én, pénteken kellett volna ítéletet hirdetnie a Caracal-ügyben ismertté vált Gheorghe Dincă felett, akit két eltűnt lány, Luiza Melencu és Alexandra Măceşanu megölésével vádolnak. Az Olt megyei törvényszéken az ügy alapfokú tárgyalása zajlik, a kihallgatások még májusban lezárultak, csakhogy már harmadik alkalommal halasztják az ítélethirdetést – számolt be a fejleményekről a Gândul. A lap úgy tudja, hogy legfeljebb két hét múlva születhet döntés.

Dincát azzal vádolják, hogy caracali otthonában ölte meg a fentebb is említett két lányt. A minősített emberölés mellett ugyanakkor kiskorúakat érintő emberkereskedelem, nemi erőszak és holttest meggyalázásának bűntette miatt is felelnie kell. Az ilyen komplex ügyek esetében nem egy bíró, hanem egy egész testület hoz döntést, a Gândul szerint most azért kellett halasztani, mert nem tudott a pénteki ülésen részt venni Diana Cotoi, a testület egyik tagja.

Az ilyen súlyos emberölésért Romániában életfogytiglani börtönbüntetés jár, ám Dincă várhatóan 30 évet kap majd tettéért, mert már betöltötte a 65. életévét.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!