Kolozs az egyetlen megye, ahol minden tanintézmény rá van csatlakoztatva a szennyvízhálózatra

2022. szeptember 8. – 19:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kolozs megye az egyetlen megye Romániában, ahol minden iskola és óvoda beltéri illemhellyel rendelkezik – közölte csütörtökön a Kolozs Megyei Tanács.

A sajtóközleményükben az áll, hogy a megyében idén 33 millió lejt osztottak ki a települések között, hogy beruházásokra és a különböző tanintézmények felújítására fektessenek be.

„Bár ezzel nem kellene dicsekedni, hisz ez kéne legyen mindenhol a normális körülmény, örömmel vettem tudomásul, hogy a megyei közigazgatás szintjén vállalt célok elérését a tanfelügyelőség is megerősítette az idei tanévkezdéskor. Kolozs megye az egyetlen megye az országban, ahol minden tanintézménynél be van kötve a szennyvízhálózat, és ez az állapot már két éves múltra tekint vissza” – idézi a sajtóközlemény Alin Tişe megyei elnököt.

Bár a megye minden iskolájában van vezetékes víz, a tanintézmények körülbelül 10%-nál még nem iható, a közlemény szerint ezen az arányon igyekeznek majd még javítani a közeljövőben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!