Kolozs az egyetlen megye, ahol minden tanintézmény rá van csatlakoztatva a szennyvízhálózatra

2022. szeptember 8. – 19:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kolozs megye az egyetlen megye Romániában, ahol minden iskola és óvoda beltéri illemhellyel rendelkezik – közölte csütörtökön a Kolozs Megyei Tanács.

A sajtóközleményükben az áll, hogy a megyében idén 33 millió lejt osztottak ki a települések között, hogy beruházásokra és a különböző tanintézmények felújítására fektessenek be.

„Bár ezzel nem kellene dicsekedni, hisz ez kéne legyen mindenhol a normális körülmény, örömmel vettem tudomásul, hogy a megyei közigazgatás szintjén vállalt célok elérését a tanfelügyelőség is megerősítette az idei tanévkezdéskor. Kolozs megye az egyetlen megye az országban, ahol minden tanintézménynél be van kötve a szennyvízhálózat, és ez az állapot már két éves múltra tekint vissza” – idézi a sajtóközlemény Alin Tişe megyei elnököt.

Bár a megye minden iskolájában van vezetékes víz, a tanintézmények körülbelül 10%-nál még nem iható, a közlemény szerint ezen az arányon igyekeznek majd még javítani a közeljövőben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!