A segítség két keréken jön – kerékpározva lehet támogatni a beteg gyerekek táborozását

2022. szeptember 07. – 15:40

frissítve

A segítség két keréken jön – kerékpározva lehet támogatni a beteg gyerekek táborozását
Fotó: Yuppi Camp Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptember 22-25. között szervezi meg a Yuppi Camp az OTP Charity Tour nevű jótékonysági eseményét. A Master Ski & Bike Club Sportegyesülettel partnerségben szervezett 4 napos kerékpártúrát az OTP Bank Románia támogatja, a részvételi díjból származó bevételt pedig a Yuppi táborok szervezésére fordítják. A Yuppi több mint egy évtizede szervez élményterápiás táborokat diabéteszes, daganatos betegségekben és más krónikus betegségben szenvedő gyerekeknek.

A jótékonysági túra amatőr- és félamatőr kerékpárosoknak szól. Az érdeklődők választhatják az egynapos szakaszokat és a teljes távot is. Átlagosan 50-70 km-t tekernek naponta, biztonságos és jól szervezett körülmények között (pihenő- és frissítőpontokkal, szállás, étkezés stb.) Az teljes túrára Brassó (start) – Homoródalmás – Kőrispatak – Marosvásárhely és a Mezősályi útvonalon zajlik majd. A végpontja a Yuppi tábora lesz. A kerékpártúrára különböző vállalatok munkatársainak a jelentkezését is várják, akik csapatosan vehetnek részt az eseményen.

„Nagyszerű lehetőség ezen a túrán részt venni, hiszen amellett, hogy egy vállalkozás élményterápiás programokat támogat rászoruló gyermekeknek és családjaiknak, a kollégáknak egy különleges csapatépítő programot is kínál. Csapattá formálja és sportolásra buzdítja a munkaközösséget. Együtt 10 krónikusan beteg gyerek és családja táborozását tesszük lehetővé a Yuppi táborokban”- emelte ki László Zsuzsa a Yuppi Camp ügyvezető elnöke.


A jótékonysági esemény nagykövetei az OTP Bank Románia vezérigazgatója, Fatér Gyula és Moisa Florin Vianor, kerékpáros (a Novak Cycling Academy tagja).

„Több okból is gyakorlom és ösztönzöm a kerékpározást. Számomra egy jól bevált kikapcsolódási eszköz a zsúfolt napirend mellett, fitten tart, és ami még ennél is fontosabb, páratlan szabadságérzetet ad. Társadalmi szinten ez egy környezetbarát, gazdaságos és egészséges közlekedési eszköz. Szeretném, ha a lehető legnagyobb mértékben beépülne a városi életünkbe. Az OTP Charity Tour a kerékpározás iránti szenvedélyről szól, a gyönyörű tájakról, amelyeket a Brassó – Mezősályi útvonalon csodálhatunk meg, de valami másról is, ami remélem, hogy minél több résztvevőt vonz majd: a krónikus beteg gyerekekről, akiknek a Yuppi táborok a gyógyító mosoly mellett a felszabadult szórakozást tudják biztosítani” – nyilatkozta Fatér Gyula, az OTP Bank Románia vezérigazgatója.

Az OTP Bank kezdeményezést kettős célja miatt támogatja: a széndioxid-kibocsátás csökkentése az alternatív közlekedési módok használatának ösztönzése által, valamint egy jótékony ügy támogatása miatt. A kerékpárosok által összegyűjtött pénz, valamint a részvételi díjakból származó bevétel a rákban, cukorbetegségben vagy más autoimmun betegségben szenvedő gyermekeket nevelő családoknak ad lehetőséget arra, hogy ingyenesen részt vegyenek a Yuppi terápiás táboraiban, ahol közösségre találnak, és újra felfedezik belső erejüket és erőforrásaikat. Jelentkezni a www.yuppicamp.ro/otpcharitytour weboldalon lehet szeptember 15-ig.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!