A segítség két keréken jön – kerékpározva lehet támogatni a beteg gyerekek táborozását

2022. szeptember 7. – 16:40

frissítve

A segítség két keréken jön – kerékpározva lehet támogatni a beteg gyerekek táborozását
Fotó: Yuppi Camp Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptember 22-25. között szervezi meg a Yuppi Camp az OTP Charity Tour nevű jótékonysági eseményét. A Master Ski & Bike Club Sportegyesülettel partnerségben szervezett 4 napos kerékpártúrát az OTP Bank Románia támogatja, a részvételi díjból származó bevételt pedig a Yuppi táborok szervezésére fordítják. A Yuppi több mint egy évtizede szervez élményterápiás táborokat diabéteszes, daganatos betegségekben és más krónikus betegségben szenvedő gyerekeknek.

A jótékonysági túra amatőr- és félamatőr kerékpárosoknak szól. Az érdeklődők választhatják az egynapos szakaszokat és a teljes távot is. Átlagosan 50-70 km-t tekernek naponta, biztonságos és jól szervezett körülmények között (pihenő- és frissítőpontokkal, szállás, étkezés stb.) Az teljes túrára Brassó (start) – Homoródalmás – Kőrispatak – Marosvásárhely és a Mezősályi útvonalon zajlik majd. A végpontja a Yuppi tábora lesz. A kerékpártúrára különböző vállalatok munkatársainak a jelentkezését is várják, akik csapatosan vehetnek részt az eseményen.

„Nagyszerű lehetőség ezen a túrán részt venni, hiszen amellett, hogy egy vállalkozás élményterápiás programokat támogat rászoruló gyermekeknek és családjaiknak, a kollégáknak egy különleges csapatépítő programot is kínál. Csapattá formálja és sportolásra buzdítja a munkaközösséget. Együtt 10 krónikusan beteg gyerek és családja táborozását tesszük lehetővé a Yuppi táborokban”- emelte ki László Zsuzsa a Yuppi Camp ügyvezető elnöke.


A jótékonysági esemény nagykövetei az OTP Bank Románia vezérigazgatója, Fatér Gyula és Moisa Florin Vianor, kerékpáros (a Novak Cycling Academy tagja).

„Több okból is gyakorlom és ösztönzöm a kerékpározást. Számomra egy jól bevált kikapcsolódási eszköz a zsúfolt napirend mellett, fitten tart, és ami még ennél is fontosabb, páratlan szabadságérzetet ad. Társadalmi szinten ez egy környezetbarát, gazdaságos és egészséges közlekedési eszköz. Szeretném, ha a lehető legnagyobb mértékben beépülne a városi életünkbe. Az OTP Charity Tour a kerékpározás iránti szenvedélyről szól, a gyönyörű tájakról, amelyeket a Brassó – Mezősályi útvonalon csodálhatunk meg, de valami másról is, ami remélem, hogy minél több résztvevőt vonz majd: a krónikus beteg gyerekekről, akiknek a Yuppi táborok a gyógyító mosoly mellett a felszabadult szórakozást tudják biztosítani” – nyilatkozta Fatér Gyula, az OTP Bank Románia vezérigazgatója.

Az OTP Bank kezdeményezést kettős célja miatt támogatja: a széndioxid-kibocsátás csökkentése az alternatív közlekedési módok használatának ösztönzése által, valamint egy jótékony ügy támogatása miatt. A kerékpárosok által összegyűjtött pénz, valamint a részvételi díjakból származó bevétel a rákban, cukorbetegségben vagy más autoimmun betegségben szenvedő gyermekeket nevelő családoknak ad lehetőséget arra, hogy ingyenesen részt vegyenek a Yuppi terápiás táboraiban, ahol közösségre találnak, és újra felfedezik belső erejüket és erőforrásaikat. Jelentkezni a www.yuppicamp.ro/otpcharitytour weboldalon lehet szeptember 15-ig.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!