Még egy hónapig biztosan nem nyit a parajdi sóbánya

2022. szeptember 5. – 16:35

Másolás

Vágólapra másolva

Késik a hivatalos szakértői véleményezés, így legalább még egy hónapig zárva marad a parajdi sóbánya – közölte hétfőn az MTI a Székelyhon.ro portálra hivatkozva.

A parajdi sóbányát július 23-án kellett bezárni, amikor a turisták által is használt csarnokok felé vezető járatok mennyezetén (ahol az autóbuszok közlekedtek) elkezdett beszivárogni a sótömb fölötti talajvíz, és paladarabok hullottak az útra.

Seprődi Zoltán bányaigazgató a portál megkeresésére elmondta: megszűnt a beszivárgás, a múlt hét közepén sikeresen zajlottak le a terhelési tesztek is, csakhogy a munkaügyi felügyelőség egy szakértői véleménytől teszi függővé a nyitást, a dokumentum kiadására pedig egyetlen bukaresti szakértő jogosult, aki negyven napos határidővel vállalta azt – mondta az igazgató.

A sóbánya bezárása igencsak rossz hatással volt Parajd és környékének turizmusára, hiszen korábban naponta legalább 2500-3000 látogatójuk is volt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!