Még egy hónapig biztosan nem nyit a parajdi sóbánya

2022. szeptember 5. – 16:35

Másolás

Vágólapra másolva

Késik a hivatalos szakértői véleményezés, így legalább még egy hónapig zárva marad a parajdi sóbánya – közölte hétfőn az MTI a Székelyhon.ro portálra hivatkozva.

A parajdi sóbányát július 23-án kellett bezárni, amikor a turisták által is használt csarnokok felé vezető járatok mennyezetén (ahol az autóbuszok közlekedtek) elkezdett beszivárogni a sótömb fölötti talajvíz, és paladarabok hullottak az útra.

Seprődi Zoltán bányaigazgató a portál megkeresésére elmondta: megszűnt a beszivárgás, a múlt hét közepén sikeresen zajlottak le a terhelési tesztek is, csakhogy a munkaügyi felügyelőség egy szakértői véleménytől teszi függővé a nyitást, a dokumentum kiadására pedig egyetlen bukaresti szakértő jogosult, aki negyven napos határidővel vállalta azt – mondta az igazgató.

A sóbánya bezárása igencsak rossz hatással volt Parajd és környékének turizmusára, hiszen korábban naponta legalább 2500-3000 látogatójuk is volt.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!