Hat év börtönre ítélték a PSD volt pénztárnokát, Mircea Drăghici-t

2022. szeptember 5. – 20:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Alapfokon hat év börtönre ítélte hétfőn a Bukaresti Törvényszék Mircea Drăghici-t, a Szociáldemokrata Párt (PSD) volt pénztárnokát sikkasztás, illetve az állami párttámogatások saját célra való felhasználása miatt, írja az Agerpres.

A bírák elfogadták Mircea Drăghici és a korrupcióellenes ügyészség (DNA) között létrejött vádalkut, és a sikkasztás miatt egy év, az állami támogatások eltérítésért pedig két év szabadságvesztést szabtak ki a vádlottra.

A törvényszék megállapította, hogy bűnhalmazat áll fent, mert hasonló bűncselekményekért Drăghici-t egy másik ügyben jogerősen 5 év börtönre ítélték, ezért 6 év börtön halmazati büntetést szabott ki a PSD volt pénztárnokára.

Az ítélet nem jogerős, de Mircea Drăghici várhatóan nem fog fellebbezni, mert a bűncselekményeket már a bűnvádi eljárás során elismerte.

A vádalkuban foglaltak alapján Mircea Drăghici 2017. április 10-e és 2018. május 22-e között a PSD kincstárnokaként 550.522 lejt használt fel a párt pénzéből saját és más személyek egzotikus országokba való utazására. Ebből az összegből 231.040 lej az Állandó Választási Hatóság által kifizetett pártfinanszírozásból származott.

Drăghici jelenleg is börtönbüntetését tölti, ugyanis ehhez hasonló bűncselekményekért tavaly már jogerősen öt év szabadságvesztésre ítélték.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!