Digitális hulladékszigetekre különít el 200 millió eurót a környezetvédelmi minisztérium

2022. szeptember 2. – 14:48

Másolás

Vágólapra másolva

Digitális hulladékszigetek építésére kérhetnek vissza nem térítendő támogatást a romániai önkormányzatok, jelentette be pénteken Kolozsváron Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter.

Az új digitális kukák – Fotó: a környezetvédelmi minisztérium Facebook-oldal
Az új digitális kukák – Fotó: a környezetvédelmi minisztérium Facebook-oldal

Tánczos Barna a Romániai Municípiumok Szövetségének végrehajtó bizottsági ülésén mutatta be az önkormányzatoknak ajánlott új technológiát, amelynek beszerzésére a minisztérium 200,1 millió eurót különít el az országos helyreállítási alapból.

A tárcavezető Facebook-oldalán olvasható ismertető szerint a hulladéksziget föld alatti vagy föld feletti konténerekből áll, amelyek védve vannak a jogosulatlan felhasználók és a rongálók ellen. Digitális jellegük abból áll, hogy speciális kártyákkal nyithatók, képesek GSM adatkapcsolat létesítésére, felhasználói adatbázissal és az önkormányzat számára számlákat kiállító felhasználói felülettel rendelkeznek. Egy-egy ilyen hulladéksziget átlagosan 200 lakost tud kiszolgálni.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!