Az új oktatási törvények elfogadása lesz az őszi ülésszak egyik prioritása a parlamentben

2022. szeptember 1. – 14:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön kezdte el idei második rendes ülésszakát a szenátus és a képviselőház. Az őszi parlamenti ülésszak prioritásai közé tartozik az új oktatási törvények elfogadása, az igazságügyi törvények módosítása, a büntető törvénykönyv és a büntetőeljárási törvénykönyv módosítása, illetve a nemzetbiztonsági törvénycsomag elfogadása, írja az Agerpres.

A képviselőknek és szenátoroknak szavazniuk kell a közérdekű bejelentésekről szóló törvény felülvizsgálatára vonatkozó államfői kérelemről, és meg kell vitatniuk az új energiaügyi intézkedésekről szóló sürgősségi rendeletbe foglaltakat is.

Emellett több szociális intézkedést is bejelentettek a pártok. Az RMDSZ tűzifavásárlási támogatás bevezetését szorgalmazza, a Szociáldemokrata Párt pedig javasolja a minimálnyugdíj és a nyugdíjpont értékének növelését, valamint a bruttó minimálbér 3000 lejre emelését.

Az ellenzéki Mentsétek meg Romániát Szövetség ugyanakkor bejelentette, hogy az őszi ülésszak első napján egyszerű indítványt nyújt be Virgil Popescu energiaügyi miniszter ellen.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!