Megbírságolta a CNCD George Buhnici vloggert a szexista kijelentései miatt

2022. augusztus 31. – 18:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

20 000 lejre bírságolta George Buhnicit vloggert az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) a júliusban, az Antena Stars XNS műsorában tett szexista kijelentései miatt.

A tech-újságírót a Neversea tengerparti fesztivál során kérték fel egy tévés interjúra. Buhnici a nők sziluettjeit kritizálta, mondván, hogy nem azért megy a tengerpartra, hogy elhízott, striás testeket lásson, majd azt mondta, szerencsésnek tartja magát, mert felesége olyan mint egy kiskorú lány.

A kijelentései nyomán keletkezett felháborodás következtében Buhnici kénytelen volt magyarázkodni, és árnyalni mondanivalóját: válaszlevelet tett közzé személyes blogján, amelyben megpróbálta igazolni állításait, és cáfolta, hogy célja megalázó, szexista, a nőket tárgyiasító megjegyzéseit bántó szándék vezette volna vagy feleségét minősítő megjegyzése pedofil hajlamról árulkodna.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!